Savremeni gimnazijalci učestvovali na Frankofoniji, Adriana Salahović prošla u finale

Učenici Savremene gimnazije Adriana Salahović i Stefan Glišović učestvovali su u subotu, 3. marta, u polufinalu Takmičenja za frankofonu pesmu u kategoriji juniora, koje je održano u Narodnoj biblioteci Srbije.

Njihovi nastupi nagrađeni su gromoglasnim aplauzima, a čast da nastavi ovo takmičenje i prođe u finale dobila je savremena gimnazijalka Adriana Salahović, koja je jedno od dvoje polufinalista iz Beograda koji će se boriti za prvo mesto na ovom prestižnom takmičenju u Nišu, 25. marta.

Zapaženi nastupi Adriane i Stefana

Savremeni gimnazijalci Adriana i Stefan su se vredno pripremali za ovo takmičenje uz veliku pomoć profesorke muzičkog vaspitanja Tamare Rajinac i profesorke francuskog jezika Sofije Kotur.

Odličnim izvođenjem pesme Je t'aime” Lare Fabijan, Adriana je oduševila žiri i prošla kvalifikacije u polufinale, dok je Stefan zablistao interpretacijom pesme „La Bohème” Šarla Aznavura i zajedno sa svojom vršnjakinjom iz škole zauzeo mesto među deset polufinalista.

Frankofonija takmičenje

Stručni žiri, koji su činili perkusionista i pevač Nikolas Radić, profesorka francuskog jezika Emilija Andrejević i predstavnica ambasade Tunisa Randa Ben Amar, odlučio je da je Adriana svojim nastupom zaslužila mesto u finalu, a talentovanog Stefana su nagradili brojnim pohvalama.

Tradicija negovanja francuskog jezika i kulture

Svake godine u Srbiji stotine pevača amatera okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu, koje organizuje Francuski institut, a mart je mesec kada se širom sveta izvodi kulturni i muzički program posvećen francuskom jeziku i kulturi.

Od 2004. godine, kada je prvi put održana ova manifestacija, učestvovalo je više od 1.000 mladih koji uče francuski jezik, na kom izvode po jednu pesmu pred žirijem, koji čine profesionalci iz sveta muzike i francuskog jezika.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.