Poseta Zvezdara teatru i uživanje u predstavi „Boing boing”

Nova scena Zvezdara teatra u četvrtak, 8. marta, bila je ispunjena smehom savremenih gimnazijalaca, koji su se pridružili brojnoj publici i sa velikim oduševljenjem pogledali predstavu „Boing boing”, reditelja Predraga Stojmenovića.

Humoristički osvrt na Pariz 60-ih godina 20. veka

Predstava „Boing boing” jedna je od omiljenih komedija ljubitelja pozorišta, a sjajne kritike bile su odlična preporuka da i savremeni gimnazijalci posete Zvezdara teatar.

Uigrana glumačka ekipa koju su činili Radovan Vujović, Jelena Gavrilović, Marina Vodeničar, Viktor Savić, Nada Macanković i Borka Tomović odvela je učenike u Pariz šezdesetih godina prošlog veka. Poetična i zabavna priča svidela se učenicima, a zanimljiv zaplet i verno oživljeni duh francuske prestonice iz tog vremena, koji je prepoznatljiv po pojavi hipi pokreta i razvoju televizije i popularne kulture, učinili su da im vreme proleti.

Smešna, ali i poetična nota ove predstave bila je tema razgovora među savremenim gimnazijalcima, a poseban utisak na učenike ostavila je izvanredna interpretacija mladih srpskih glumaca.

boing boing predstava

Vannastavne aktivnosti koje učenici obožavaju

Savremeni gimnazijalci rado odlaze na vannastavne aktivnosti koje im škola organizuje. Uvek s velikim nestrpljenjem očekuju nove posete i raduju se prilikama da osete bogatu kulturnu ponudu beogradskih pozorišta, bioskopa, muzeja i ostalih ustanova kulture.

Sve aktivnosti za njih se pažljivo biraju kako bi i nakon nastavnog dana mogli da uče, obogate svoj unutrašnji svet i shvate značaj kulture. Baš zbog toga savremeni gimnazijalci postaju publika istančanog ukusa i razvijenog kritičkog mišljenja, koja je rado viđena na svim gradskim manifestacijama i događajima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.