Upoznavanje sa školovanjem na Univerzitetu u Novoj Gorici

Zbog svih onih koji još uvek nisu odlučili gde će nastaviti svoje školovanje, Savremena gimnazija je omogućila svojim učenicima da se u ponedeljak, 12. marta, upoznaju sa radom Univerziteta u Novoj Gorici i načine još jedan korak ka odabiru pravog univerziteta na kom će nastaviti svoje usavršavanje.

O priznatom slovenačkom univerzitetu

Univerzitet u Novoj Gorici je dinamična institucija koja se nalazi u pograničnoj regiji zapadne Slovenije i koja nudi kvalitetne studije – u oblasti prirodnih nauka, inženjeringa, biotehnologije, umetnosti ili menadžmenta.

Univerzitet pruža savremene i praktično orijentisane studijske programe, individualan pristup prema studentima, odlične mogućnosti za učestvovanje u istraživačkim aktivnostima, brojne mogućnosti zapošljavanja diplomaca i mogućnost da studenti sarađuju sa potencijalnim poslodavcima još u toku studijskog procesa, a sve to u cilju sticanja većeg znanja, profesionalnog iskustva i ličnog usavršavanja.

Univerzitet u Novoj Gorici

Prezentacija izazvala veliku zainteresovanost gimnazijalaca

Savremeni gimnazijalci su se informisali o mogućnostima studiranja u inostranstvu i pogodnostima ovog univerziteta, koji je, iako jedna od mlađih institucija visokog obrazovanja zapadne Slovenije, veoma dobro ocenjen na međunarodnoj rang-listi univerziteta. Učenici su tom prilikom pogledali kratak film studenata Akademije umetnosti Univerziteta u Novoj Gorici i sa predstavnicima ove ustanove razgovarali o svim temama u vezi sa školovanjem na njoj.

Savremenim gimnazijalcima je predstavljena i jedna od glavnih prednosti koje Univerzitet nudi, a to je međunarodni sporazum Ministarstva prosvete Republike Srbije sa Republikom Slovenijom, po kojem državljani Republike Srbije imaju mogućnost neplaćanja školarine za osnovne i master akademske studije. Učenicima se posebno svideo koncept školovanja po kom su programi studija osmišljeni tako da je fokus na praktičnom radu, a isticanje individualnog rada i sprovođenja velikog broja programa na engleskom jeziku dodatno je zainteresovao učenike.

Savremena gimnazija je ovim nastavila da niže poučna predstavljanja inostranih univerziteta u školi, čime pomaže svojim učenicima da se upoznaju sa njima i otvara im put za uspešno studiranje u budućnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.