Šest savremenih gimnazijalaca u polufinalnom krugu takmičenja iz engleskog HIPPO

U subotu, 24. februara, u Savremenoj gimnaziji održalo se internacionalno takmičenje iz engleskog jezika pod nazivom „HIPPO English without borders”. Tog dana čak 55 savremenih gimnazijalaca učestvovalo je na takmičenju i stavilo svoje znanje engleskog na test, nadajući se da će njihovi rezultati biti među najboljima, da će ih odvesti sve do finala u Italiju, gde će se takmičiti sa drugarima širom sveta.

Savremeni polufinalisti

Međutim, samo nekoliko učenika sa najboljim postignutim rezultatom moglo je uspešno da prođe test i plasira se u polufinalni krug takmičenja, a Savremena gimnazija je ponosna što je u tome uspelo čak 6 njenih učenika. Elena Ćuća, Iva Pavlović, Jana Kresović, Sara Milošević, Nina Andrić i Teodora Jovanović takmičiće se u polufinalu u subotu, 17. marta, u OŠ „Ćirilo i Metodije” u Beogradu protiv najboljih 10% učenika koji su, baš kao i one, uspeli da se plasiraju u naredni krug takmičenja. Svi zajedno imaće priliku da se bore za svoje mesto u finalnom krugu, koji će se održati u maju u Lido di Jezolu u Italiji. Ovog puta, umesto razumevanja pročitanog i odslušanog teksta, takmičari će testirati razumevanje pročitanog teksta i veštine pisanja.

HIPPO takmičenje

Takmičenja – sjajna mesta za okupljanje talentovanih učenika

HIPPO takmičenje, u saradnji sa Pearson International Qualifications, ima cilj da omogući učenicima da pokažu svoja znanja i veštine, ali i da okupi ljubitelje engleskog jezika iz različitih država Evrope, kao što su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Grčka, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i mnoge druge, i pruži im priliku da upoznaju nove prijatelje.

Savremena gimnazija uvek podržava mlade talente u njihovim poduhvatima. Zato sada sa nestrpljenjem čeka naredni krug takmičenja i želi sreću svojim savremenim gimnazijalkama u polufinalu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.