Druga nagrada na literarnom konkursu „Gordana Brajović 2018” za Janu Andrić

Zanimljiv, maštovit i dirljiv prozni tekst koji je napisala Jana Andrić na temu „To sam ja” doneo je savremenoj gimnazijalki visoko drugo mesto na literarnom konkursu „Gordana Brajović 2018” u Aleksincu.

Susreti talentovanih pisaca i pesnika

U okviru XXI Književnih susreta „Gordana Brajović 2018” raspisan je književni konkurs namenjen osnovcima i srednjoškolcima iz cele Srbije. Učenici su mogli da se izraze kroz poeziju ili prozu na teme „Džep za uspomene”, „Kišobran za dvoje” i „To sam ja”.

Kako je njen rad spadao u kategoriju srednjoškolskih, Jana se potrudila da što vernije dočara svoju ličnost kroz kratku priču o sebi. Žiri je odabrao najbolje, među kojima se našla i naša savremena učenica. Jana će se sa ostalim darovitim pobednicima sresti 26. i 27. aprila u izletničkom mestu Lipovac, gde će se održati „Festival u Aleksincu”.

U okviru bogatog programa biće održana i promocija zbornika u kom će se naći pobednički tekstovi, mladim autorima biće uručene povelje, a svako od pobednika imaće priliku da pročita svoju pobedničku pesmu ili odlomak iz proznog rada.

Jana literarni konkurs

Da podsetimo, ovaj konkurs je nastao u znak sećanja na istaknutu novinarku i književnicu Gordanu Brajović, koja je objavila devet knjiga poezije i proze za decu. Posle njene smrti, u Aleksincu je pokrenuta pesnička manifestacija, s ciljem da se podstaknu mladi stvaraoci u različitim žanrovima pisanja koji će nastaviti da stvaraju po ugledu na nju.

Čestitamo Jani na velikom uspehu i želimo joj još mnogo nadahnuća kako bi prazne stranice ispunila novim divnim pričama koje će odisati maštom i kreativnošću.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.