Nove nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima za gitaristu Nikolu Milosavljevića

Savremeni gimnazijalac Nikola Milosavljević nastavio je da niže gitarske uspehe i nakon osvajanja dva prva mesta i titule laureata na Memorijalu „Dušan Protić”. Bio je na takmičarskoj turneji koja mu je donela nova priznanja i nagrade.

Među brojnim nagradama koje je Nikola osvojio je zlatno odličje na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola, kao i četvrto mesto na Guitar Art Festivalu. Svoj talenat potvrdio je trećim mestom na međunarodnom takmičenju u Austriji, dok je u Novom Sadu osvojio visoko drugo mesto.

Prepoznavanje i usavršavanje gitarskog umeća

Na 19. međunarodnom Guitar Art Festivalu, održanom sredinom marta u Beogradu, Nikola se plasirao u drugi krug takmičenja i osvojio četvrto mesto u ukupnom plasmanu. Savremeni gimnazijalac je veoma posvećen daljem razvoju svog umeća, pa je u okviru festivala pohađao i majstorske radionice kod profesora Hoakina Klerča, kompozitora i izvođača Serđa Asada i uvaženog profesora Predraga Stankovića.

takmičenje gitara

Nakon ovih značajnih susreta, za Nikolu je usledio i novi izazov – Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola, koje je održano krajem marta. Savremeni gitarista se i tom prilikom okitio zlatnim odličjem pošto je sa drugaricom sa klase osvojio prvu nagradu u disciplini Kombinovani duo, a već sutradan u disciplini Gitara osvojio je drugu nagradu.

Treće mesto i nagrada za najbolje izvođenje na festivalu u Austriji

Za Nikoline takmičarske ambicije nije bilo predaha, pa je dan nakon nastupa na Republičkom takmičenju u Beogradu otišao u Austriju, gde se takmičio na međunarodnom gitarskom festivalu Rust, koji je ove godine održan u saradnji sa organizacijom European Guitar Festival Collaborative „EuroStrings”.

Žiri, koji su činili stručnjaci iz osam zemalja, odlučio je da Nikolu nagradi trećim mestom u ukupnom plasmanu, a kao posebno priznanje dodeljena mu je nagrada za najbolje izvođenje latinoameričke kompozicije u svim kategorijama.

Ovu takmičarsku turneju Nikola je završio u Novom Sadu na Vojvodina Guitar Festu, u organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine, gde je osvojio drugo mesto. Tu je imao priliku da još jednom pohađa majstorske radionice kod naših uvaženih profesora.

Nakon nekoliko takmičarskih nedelja Nikola se vraća obavezama savremenog gimnazijalca, a uz podršku i razumevanje koje ima u svojoj školi, sigurni smo da će i tu nastaviti da niže uspehe.

Još jednom čestitamo Nikoli na sjajnoj takmičarskoj sezoni i svim osvojenim nagradama!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.