Osvešćujuća predstava „Mi deca sa stanice Zoo” oduševila savremene gimnazijalce

Ponedeljak, 23. april, bio je dan koji su savremeni gimnazijalci sa nestrpljenjem čekali kako bi u Domu omladine pogledali predstavu Mi deca sa stanice Zoo” i još jednom se osvrnuli na priču koja ih je fascinirala.

Jačanje svesti kroz edukativnu predstavu u borbi protiv narkomanije

Savremeni gimnazijalci su pre posete pozorištu imali mogućnost da se čitanjem knjige upoznaju sa ovom čuvenom pričom, koja govori o životu mladih ljudi u Berlinu koji nemaju uslova za normalno odrastanje, zbog čega kreću stranputicom. Oni su prepušteni ulici i ozloglašenoj diskoteci Sound”, u kojoj počinje njihovo nesrećno putovanje ka stanici Zoo i svetu droge.

„Mi deca sa stanice Zoo”

Predstava je u Beogradu prvi put izvedena 2010. godine, a do sada je čak 8.000 tinejdžera imalo prilike da je pogleda. Odlična adaptacija romana Kristijane F., koju je ostvario Studio Centar, u saradnji sa Centrom za prevenciju narkomanije, zaintrigirala je učenike, koji su nakon nje sa profesorkom srpskog jezika Anom Mihajlović diskutovali o sudbini generacije koja se našla u kandžama najopakije bolesti savremenog društva.

Kamerni ambijent Sale „Amerikana” Doma omladine omogućio je učenicima neobičan, upečatljiv i snažan doživljaj, jer su na određeni način upravo oni, kao publika, bili aktivni učesnici predstave, što im se posebno svidelo. Savremeni gimnazijalci su istakli da su bili oduševljeni muzikom, šminkom, scenografijom, a naročito odličnom glumom mladih talentovanih glumaca. Zato smo neke od njih pitali za utiske.

Šta kažu savremeni gimnazijalci o ovoj predstavi?

Muzika, specijalni efekti i sjajna gluma

Muzika, specijalni efekti i sjajna gluma doprineli su da se tema sjajno obradi.
Posebno bih pohvalio način na koji su glumci intereagovali sa publikom i stvarili napetost…

Ivan Stojanović

Predstava je vrlo dinamična

Teško je i zamisliti kako ovakva priča može da se izvede na pozorišnoj sceni tako da dobro dočara i najdramatičnije događaje i pojave.

Predstava je vrlo dinamična, ni u jednom trenutku nije dosadna i vrlo je originalno dramatizovana. Glumci su pokazali izvrstan talenat i vidi se da su se svi trudili da usavrše najsitnije detalje i najmanje pokrete.

Mina Vučićević

Glavni glumci su na mene ostavili najjači utisak

Glavni glumci, Andrijana Đorđević, koja glumi Kristijanu, i Aron Bugarski, u ulozi Detlefa, na mene su ostavili najjači utisak i potpuno verno su dočarali scene iz romana.

Vuk Kovačević

Sve preporuke za predstavu

Zaista potresna priča, veoma dobra gluma i jasna poruka...
Sve preporuke za predstavu!

Iva Radunović

Ovakav pristup značajnim temama omogućava učenicima da se na zanimljiv način informišu i edukuju. Zbog toga će Savremena gimnazija i u budućnosti realizovati posete događajima koji su učenicima zanimljivi,  a pre svega imaju važan vaspitni i edukativni karakter.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.