Zapaženi rezultati učenika Savremene na Geografskoj olimpijadi

Savremena gimnazijalka Tara Papić se pridružila najboljim mladim geografima iz cele Srbije i osvojila treće mesto na republičkom takmičenju – Geografskoj olimpijadi, koja je održana 27, 28. i 29. aprila u Domu učenika Železničko-tehničke škole u Beogradu. Ana Petrović i Aleksandar Zaplatić se takođe mogu pohvaliti značajnim uspehom i dobrim rezultatom postignitom na kraju ovog trodnevnog takmičenja.

Savremeni gimnazijalci već tradicionalno postižu sjajne rezultate na geografskim takmičenjima, pa su se i ove godine plasirali na republički nivo takmičenja – čak njih četvoro. Tara Papić, Ana Petrović, Aleksandar Zaplatić i Đorđe Taševski ostvarili su sjajan rezultat 10. marta na regionalnom takmičenju i ostvarili mogućnost da sa svojim vršnjacima ponovo odmere znanje iz geografije.

Takmičenje u znanju i terenski rad na putu do uspeha

Savremeni gimnazijalci su se tokom ovog takmičenja susreli sa brojnim zanimljivim zadacima. Učenici su prvog dana odmerili znanje rešavanjem pisanog testa, a potom je usledio terenski rad na Adi Huji. Zanimljiv dan je počeo obilaskom ostrva i sakupljanjem neophodnih podataka za kartiranje načinjene analize prostora. Nakon toga učenici su kroz SWOT analizu predočili dobijene rezultate. Poslednji takmičarski dan doneo je multimedijalni test za još jednu proveru znanja. Savremeni gimnazijalci su se odlično snašli u svim disciplinama i pokazali da pripadaju klubu najboljih kada su u pitanju geografska takmičenja.

Čestitamo Tari Papić, ostalim savremenim geografima i profesoru Ivanu Matejiću na sjajnim pripremama, rezultatu i ostvarenom uspehu!

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.