Srebro za Adrianu Salahović na međunarodnom pevačkom takmičenju na Malti

Adriana Salahović, savremena gimnazijalka čarobnog glasa, osvojila je još jednu nagradu koja je iznova potvrdila njen izuzetan talenat. Na međunarodnom pevačkom takmičenju „Euro Stars”, koje je održano na Malti u sredu, 25. aprila, Adriana je osvojila sjajno drugo mesto. Ona je na ovom takmičenju predstavljala Srbiju kao deo tima Škole pevanja „Glasovi Nade”, na čijem je čelu prof. mr Nada Vuković Đokić, dirigent i vokalani pedagog.

Foto-arhiva Škole pevanja „Glasovi Nade”

Posebne pohvale za Adrianu

Ovo takmičenje je okupilo takmičare iz dvadeset evropskih zemalja, a Adriana je, uprkos veoma jakoj konkurenciji, uspela da nađe mesto na pobedničkom postolju. Ona je odlučila da pokaže sve svoje pevačke sposobnosti i da se predstavi veoma zahtevnom pesmom Lare Fabijan „Je t'aime”. Iako je osećala tremu pred nastup, talentovana savremena gimnazijalka je sa velikim uzbuđenjem iščekivala trenutak izlaska na scenu. Pozitivno uzbuđenje uticalo je da njen nastup prođe veoma zapaženo i bude nagrađen srebrom. Osim toga, Adriana je dobila i poziv za učešće na festivalu u Bugarskoj, a članica žirija sa Kipra joj je dodelila i sertifikat kojim ju je istakla kao „izvanredan vokal festivala”.

Čestitamo Adriani na još jednom velikom uspehu i podržavamo je da nastavi osvajanje svetskih scena svojim prelepim glasom i sjajnim interpretacijama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.