Literarni rad Ivana Filipa Kovačevića na konkursu časopisa „Ogledalo” među 15 najboljih

Savremeni gimnazijalci nastavljaju da nižu uspehe na različitim poljima. Na nedavno održanom literarnom konkursu „Beogradsko ogledanje”, koji organizuje časopis učenika i profesora srednjih škola „Ogledalo”, literarni rad savremenog gimnazijalca Ivana Filipa Kovačevića „Stranica dnevnika renesansnog čoveka” izabran je među petnaest najboljih radova.

Ovaj konkurs okupio je srednjoškolce iz Srbije, ali i iz regiona, a svi zainteresovani učenici konkurisali su slanjem jedne pesme, kratke priče ili eseja.

Literarni rad

Ivan Filip je napisao veoma zanimljiv rad i svojom maštovitošću, kreativnošću i literarnim darom obezbedio mesto među najboljima. Najuspešniji radovi, među kojima je i rad nadarenog savremenog gimnazijalca, biće štampani u majskom broju časopisa „Ogledalo”. Promocija časopisa biće održana krajem maja, kada sve pobednike očekuju upoznavanje, druženje i kreativna razmena ideja.

Čestitamo Ivanu Filipu i želimo mu još mnogo uspeha u budućim literarnim izazovima!e

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.