Treće mesto za Jovanu Đurović na takmičenju u recitovanju „Kraljevstvo poezije”

Savremena gimnazijalka Jovana Đurović osvojila je treće mesto na takmičenju u recitovanju „Kraljevstvo poezije”, koje je održano u subotu, 19. maja, u sali Gradske opštine Vračar.

Odlična interpretacija pesme Milene Marković „Malena Banjska” i izvanredne recitatorske veštine dovele su Jovanu do ovog velikog uspeha.

Odskočna daska za dalje

Takmičenje „Kraljevstvo poezije” održava se u čast glumca Petra Kralja, a posebnu čast za pobednike predstavljala je i činjenica da su stihove govorili ispred zgrade u kojoj je ovaj veliki glumac živeo, dok su u publici bile njegove kolege Svetlana Bojković, Gorica Popović, Tanja Bošković i drugi.

Takmičenje

Na ovom mestu učenici vračarskih osnovnih i beogradskih srednjih škola pokazali su svoj talenat i nadarenost za poeziju, a Jovana je, uprkos jakoj konkurenciji, uspela da se plasira među najbolje i zablista pred žirijem, koji su činili Milan – Caci Mihailović, glumac i predsednik žirija, Milica Kralj, rediteljka i ćerka Petra Kralja, Mirjana Đurđević glumica i studentkinja Petra Kralja i glumac Petar Mihailović.

Jovana je na najbolji način predstavila Savremenu gimnaziju i zaslužila veliku pohvalu! Sigurni smo da će joj ova nagrada biti podstrek i podsticaj da i naredne godine ostvari velike uspehe na recitatorskim takmičenjima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.