Istraživački rad iz biologije Dunji Mićunović doneo prvo mesto na regionalnom takmičenju Centra za talente Beograd

Savremena gimnazijalka Dunja Mićunović osvojila je u subotu, 12. maja, prvo mesto na regionalnom takmičenju Centra za talente Beograd za svoj istraživački rad na temu Alkoholizam i informisanost tinejdžera o upotrebi alkohola.

Važna tema o kojoj se mora javno govoriti

Nakon testiranja opštih i posebnih sposobnosti, na kojima je bila veoma uspešna, Dunja je započela pripreme za ovo takmičenje.

U oktobru prošle godine Dunja je izabrala temu za svoj istraživački rad, kao i mentora koji joj je pomogao u realizaciji. Od tada je pratila predavanja i vredno radila i istraživala nove detalje koji bi joj pomogli da što bolje razume temu koju obrađuje.

Dunja Mićunović

Najuspešniji polaznici, među kojima je bila i talentovana savremena gimnazijalka, dobili su priliku da 12. maja u Elektrotehničkoj školi u Zemunu polažu testove, a potom i brane svoje radove. Zahvaljujući odličnim rezultatima na testu, dobro i detaljno obrađenoj temi i perfektnoj odbrani rada, Dunja je došla do najboljeg plasmana na smotri istraživačkih radova.

Čestitamo savremenoj gimnazijalki na ovoj nagradi. Želimo joj još mnogo uspešnih istraživačkih poduhvata.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.