Partnerstvo sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića

Savremena gimnazija nastavlja da bogati svoja partnerstva sa priznatim institucijama.

Ovoga puta, neprofitna organizacija posvećena napretku obrazovanja i akademskog istraživanja u Srbiji Fondacija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića je prepoznala vrednosti najsavremenije Kembridž gimnazije u regionu, pružila podršku i sklopila saradnju.

Zajedničkim snagama za napredak obrazovanja

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II je u duhu najboljih tradicija svojih predaka osnovao Fondaciju za obrazovanje 2006. godine kako bi izgradio stabilno demokratsko i ekonomski napredno društvo u Srbiji, a posebnu pažnju je posvetio obrazovanju slobodnih i kreativnih pojedinaca koji će biti nosioci razvoja društva.

partnerstvo

Fondacija povezuje obrazovne institucije u Srbiji sa renomiranim međunarodnim institucijama i formira visokoobrazovane i obučene mlade stručnjake, povezujući mlade u našoj zemlji sa poslovnom zajednicom i svetom uopšte, navodi se na njihovom sajtu.

Kako je misija Savremene gimnazije slična, da učenicima da snagu i mudrost da svojim odlukama promene svet nabolje, partnerstvo sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića je bio logičan korak ka unapređenju sistema obrazovanja u Savremenoj gimnaziji i Srbiji uopšte.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.