Neobični časovi: Otkrivanje identiteta i ličnosti na psihološkim radionicama

Savremeni gimnazijalci su u petak, 1. juna, svoje znanje iz psihologije bogatili na zanimljivim radionicama „Future me, where R U?” i „Misterije ličnosti”, na kojima su otkrili složenost čovekove ličnosti, naučili šta je identitet, kao i šta nas sve čini baš takvima kakvi jesmo.

Upoznavanje sopstvenih mogućnosti za perspektivnu budućnost

Svi učenici koji su zamišljali svoj život u budućnosti i poželeli da ga bolje razumeju u sadašnjosti i otkriju svoju posebnost i različitost uživali su na radionici „Future me, where R U?”.

Oni su saznali kako da njihova različitost postane snaga i glavni „motor” na putu kroz životne izazove, u čemu im je pomogla radionica pomoću koje su definisali šta je to što vole, šta im je važno i šta ih čini neponovljivima. Veoma značajan za učenike bio je i podsticaj na razmišljanje u kom pravcu bi voleli da idu u budućnosti.

psihološke radionice

Frojdove i Jungove lekcije o ličnosti

Radionica „Misterije ličnosti” pokrenula je brojna zanimljiva pitanja i savremeni gimnazijalci su bili podstaknuti da odgovore da li misle da je njihova ličnost tokom života uvek ista i šta se to dogodi u čoveku pa se on promeni.

Razni primeri i zadaci inspirisali su učenike da razmotre temu ličnosti, koja je od Frojda i Junga pa do savremenih psihologa današnjice bila intrigantna. Učenici su za kraj ovog druženja uradili i kratak test ličnosti i saznali detalje o nekim skrivenim aspektima svoje ličnosti.

Savremeni gimnazijalci su uživali na radionicama koje su im omogućile da bolje upoznaju sebe i spremnije otkriju svet koji ih okružuje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.