Hodanje po plafonu? Moguće je: Avantura za pamćenje u Muzeju iluzija

Savremeni gimnazijalci su početkom juna među prvima posetili novootvoreni Muzej iluzija u Beogradu, koji je za kratko vreme pobrao simpatije svih generacija.

Realnost ili iluzija

Muzej iluzija u Beogradu otvoren je 22. maja ove godine i odmah je izazvao veliku pažnju javnosti, koja se zaputila na ovo mesto kako bi videla šta je sve to što potire ljudsku realnost i kako je to uopšte moguće.

Već sada se može reći da je ovaj muzej postao omiljena gradska destinacija, a da ga posete imali su priliku i učenici Savremene gimnazije.

Neobična percepcija i optičke varke

Jedinstvena postavka, koju čini više od 70 eksponata, donela je učenicima intrigantno vizuelno, čulno i edukativno iskustvo u ovoj zabavnoj avanturi.

Savremeni gimnazijalci su bili oduševljeni okruženjem čim su kročili u Muzej, u kom su odmah počeli da prave zanimljive fotografije.

Poseta muzeju

Savremeni gimnazijalci su prkosili” Zemljinoj teži u Obrnutoj sobi, posmatrali kako se smanjuju i rastu” u Ames sobi, gledali kako im glave vire” iz tanjira, servirane kao najukusnija hrana, osetili kako izgleda kada tlo pod nogama izmiče” u Vorteks tunelu.

Kako bi neverovatne utiske povezali sa gradivom, naukom i znanjima koja su stekli u školi, profesori su savremenim gimnazijalcima otkrili tajne koje stoje iza pitanja koja se u ovom muzeju nameću – zašto oči vide stvari koje mozak ne razume i kako funkcionišu optičke varke, percepcija i ljudski mozak.

Nakon posete, učenici su ustanovili samo jedno – na ovo mesto će se sigurno vratiti vrlo brzo.

Pogledajte više fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.