Savremena gimnazija domaćin velike svetske edu konferencije #LIEC2018

Savremena gimnazija je 19. maja okupila najprestižnije eksperte sa uglednih institucija, među kojima su Cambridge Assessment English, Misija OEBS-a u Srbiji, Filološki fakultet u Beogradu i Italijanski, Francuski i Geteov institut, koji su ovom prilikom po prvi put u srpskoj prestonici govorili o značaju dvojezičnog obrazovanja u svetu.

Učesnici velike međunarodne edu konferencije LINK International Education Conference #LIEC2018, čiji je ovogodišnji slogan bio „Being bilingual”, imali su priliku da svoja iskustva u dosadašnjem radu podele sa kolegama iz sveta, prvo u Pozorištu na Terazijama, gde je održan plenarni deo konferencije, a zatim u prostorijama Savremene gimnazije, gde su održane radionice na nemačkom, engleskom, italijanskom, francuskom i srpskom kao nematernjem jeziku.

Pozorištre na Terazijama i Savrmena gimnazija

Dvojezičnost je budućnost

Kao škola koja se i sama zalaže za dvojezično obrazovanje, Savremena gimnazija je ugostila bilingvalne edukatore, koji su pohvalili odličnu organizaciju događaja na kom su stekli ekspertsko znanje o dvojezičnom obrazovanju.

Priliku da učestvuju na ovoj prestižnoj konferenciji imali su i neki od profesora Savremene gimnazije i International School Savremene, kao i direktorka Savremene gimnazije Svetlana Belić Malinić, koja je otvorila konferenciju #LIEC2018.

Radionice

Na radionicama na engleskom jeziku školski psiholog Nikola Samac govorio je o psihološkim procesima kod bilingvalnih učenika, profesorka engleskog jezika Ljubica Krstić predstavila je lingvističke izazove kod bilingvalnih učenika, profesor matematike Andrej Bunjac je predočio STEM obrazovanje u bilingvalnom kontekstu, dok je profesorka engleskog Marija Gičić Puslojić govorila o transjezičnosti i nadgradnji jezičke dinamike.

Domaćin za primer

Sudeći po brojnim pozitivnim komentarima koje je dobila nakon održavanja konferencije #LIEC2018, Savremena gimnazija je bila odličan domaćin koji je ispunio sva očekivanja učesnika.

Pored ekspertskog znanja koje su stekli na #LIEC2018, učesnici su dobili i sertifikat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, popust za polaganje ispita u organizaciji LINK Examinations Institute, kao i LEI sertifikat, bodove za stručno usavršavanje, ali i brojna iskustva od kolega iz različitih evropskih zemalja.

#LIEC2018

Savremena gimnazija će i u budućnosti nastaviti da organizuje slične konferencije, na kojima će obrađivati teme koje su od značaja za razvoj obrazovanja u Srbiji, i truditi se da zaključke do kojih dođe implementira u svoju praksu.

Pogledajte kako je izgledala konferencija #LIEC2018:

Više fotografija u našoj galeriji »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.