Dan društvenih igara u Savremenoj

Savremeni gimnazijalci koji uživaju u takmičenju u društvenim igrama i oni koji su se zapitali šta se sve dešava tokom njihovog kreiranja upoznali su se u utorak, 12. juna, sa dizajnerima lokalne kompanije društvenih igara „Dažbog igre”, koji su bili gosti Savremene gimnazije.

Oni su im odgovorili na sva zanimljiva pitanja i pomogli im da testiraju svoje igračke sposobnosti i veštine.

Veliko interesovanje učenika

Gosti su savremenim gimnazijalcima otkrili magiju pravljenja igre koja je u isto vreme zabavna i takmičarski koncipirana.

Dan društvenih igara

Učenici International School Savremene koji su članovi Kluba društvenih igara predstavili su tom prilikom igru „The Listening Post”, koju su osmislili tokom Globalne sesije igara i napravili u saradnji sa članovima projekta „Makers Space” u Centru za promociju nauke. Nakon razgovora, učenici su mogli da se oprobaju u igranju „The Listening Post” i mnogih drugih igara kluba „Dažbog igre”.

Ovo zanimljivo druženje se veoma svidelo učenicima, koji su pokazali odličnu spretnost u igranju društvenih igara.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.