LATIN ALIVE: Još jedna Savremena latinijada u nizu

Na kraju i ove školske godine savremeni gimnazijalci su imali priliku da svoje poznavanje latinskog jezika pokažu, a znanja unaprede u projektu koji je nosio naziv LATIN ALIVE.

Zadatak

Oživljavanje latinskih izreka

Učenici prvog razreda imali su zadatak da ožive najpoznatije latinske izreke, što su i učinili prikazavši ih kroz fotografije i odgovarajuću muzičku pozadinu.

Kako u Savremenoj gimnaziji nastava počiva na principu interdisciplinarnosti, u ovaj projekat su bili uključeni i drugi profesori, koji su procenjivali tehničke detalje, muzičke elemente i kvalitet finalnog projekta, a pobednici među prvim razredima bili su razredi I-2 i I-6, koji su za nagradu dobili peticu iz svih predmeta iz kojih su bili ocenjivani.

I-2 i I-6

Muzički zadatak za savremene drugake

Ni učenici drugog razreda nisu imali ništa manje zabavan zadatak. Oni su osmišljavali koreografiju koja je pratila melodiju i predstavljala stihove popularnih pesama ispevanih na latinskom jeziku, a zatim sve to oblikovali u titlovan video.

Pobednici takmičenja LATIN ALIVE u kategoriji drugog razreda bili su učenici odeljenja II-4 i II-5, koji su sjajnim obradama pesme iz filma „Aladin” i čuvene pesme „Imagine” Džona Lenona oduševili sve profesore, ali i svoje školske drugare.

II-4 i II-5

Negovanje školskih tradicija

Dok su školom odzvanjali uzvici oduševljenja savremenih gimnazijalaca koji su proslavljali pobedu na ovom malom takmičenju, profesori Savremene gimnazije su bili više nego zadovoljni ne samo zbog uspešno savladanih lekcija već i zbog činjenice da je ovaj projekat uticao na zbližavanje učenika i razvijanje timskog duha.

Savremeni učenici su kroz ovaj projekat na stvarno drugačiji način upoznali sve lepote latinskog jezika i još jednom se uverili u to da učenje latinskog može biti uzbudljivo i zabavno.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.