Letnjom Savremenijadom zatvorena takmičarska sezona za ovu školsku godinu

Na ovogodišnjoj letnjoj Savremenijadi, koja se održala početkom juna, savremeni gimnazijalci imali su priliku da pokažu znanje i spretnost i izbore se za odličnu nagradu.

Učenici su se nadmetali u interesantnim i kreativnim disciplinama, zabavljali se i družili, ali i učili na stvarno drugačiji način.

Moderna tehnologija i zanimljive aktivnosti u službi nauke

Tradicionalno, savremeni gimnazijalci kraj polugodišta i školske godine obeležavaju zanimljivim takmičarskim druženjem, čiji je cilj, osim obnavljanja i proširivanja znanja, i jačanje timskog duha i drugarskih odnosa. Letnja Savremenijada je i ovog puta omogućila sve to, uz zanimljive takmičarske discipline.

Učenici su se oprobali u neobičnim igrama, naučili da slikaju u 3D formi, usavršavali igranje kola, takmičili se u prepoznavanju melodija iz filmova, rešavali sudoku, asocijacije, pitalice, ali i utvrđivali i bogatili znanje iz latinskog i engleskog jezika, matematike i drugih predmeta pomoću aplikacija Tangram, Puzzle Catcher, Riddle Stones, Brain it On i drugih.

Letnja Savremenijada

Grupe koje su imale najviše bodova završile su takmičenje na savremeni način – u ESCAPE (CLASS)ROOM-u. Da bi otkrili četiri cifre koje su im omogućile izlazak iz učionice, morali su da reše niz zanimljivih zadataka i kreativnih pitalica.

Pobednici prvog razreda bili su učenici I-5 – Srna Perišić, Ina Čolić, Kruna Una Mitrović i Sara Čučaković, a najbolji među učenicima drugog razreda bili su Teodora Đokić, Tijana Vučetić, Andrej Mojsejev i Victoria Belušević iz II-5.

Savremenijada

Neizvesna borba među trećacima trajala je do samog kraja, a iz ESCAPE (CLASS)ROOM-a istovremeno su izašli učenici III-2 Ana Vujović, Dimitrije Bajić, Jana Andrić i Jelena Drobnjak i učenici III-3 Tara Papić, Vuk Kovačević, Đorđe Taševski, Nikola Orlić, Mateja Petrović i Kristina Jokanović. Oni su podelili radost i zajedno se našli na savremenom pobedničkom postolju.

Negovanje takmičarskog duha, drugarstva i međusobno pružanje podrške ispit je koji su učenici na Savremenijadi položili dobivši najvišu ocenu, a ovo savremeno takmičenje stavilo je tačku na još jednu školsku godinu punu zanimljivih aktivnosti.

Više fotografija u našoj galeriji »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.