Treće mesto za savremene učenike na turniru u basketu

U okviru projekta „Besplatan sport”, SportNet (Sportska mreža Beograd) održala je u subotu, 16. juna, u Sportskom centru Vraz Zvezdara turnir u basketu 3x3, na kom su učestvovali i savremeni gimnazijalci i njihovi profesori.

Na ovom zanimljivom košarkaškom okršaju učenici Savremene gimnazije su postigli odličan rezultat i svojom izvrsnom igrom osvojili visoko treće mesto.

Odličan timski duh poveo savremene učenike do medalje

Na ovom turniru Savremena gimnazija je učestvovala sa tri tima, koji su činili profesori fizičkog vaspitanja Stefan Radojičić, Miloš Grubješić i Uroš Subotić, dok su se u druge dve ekipe našli talentovani savremeni sportisti Vuk Cemović, Nikola Orlić, Ivan Stojanović, Andrej Mojsejev, Andrej Orlić, Ivan Pavićević i Petar Stanković.

Turnir u basketu

Sve savremene ekipe su ove subote dale svoj maksimum i do kraja se borile da postignu najbolji rezultat. Ipak, među njima je najbolji bio tim učenika koji su činili Andrej, Nikola, Ivan Pavićević i Petar, koji je uvežbanom igrom došao do pobedničkog postolja i osvojio treće mesto.

Odlična atmosfera, sjajno raspoloženje, ali i uspesi učenika i profesora Savremene gimnazije, obeležili su ovaj dan. Čestitamo im što su još jednom na najbolji način predstavili svoju školu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.