Sportsko druženje učenika i profesora za kraj školske godine

U nizu aktivnosti kojima savremeni gimnazijalci i njihovi profesori tradicionalno obeležavaju kraj školske godine su i sportska druženja i nadmetanja.

Ove godine sala Sportskog centra Vraz na Zvezdari bila je mesto okupljanja savremenih sportista koji su u utorak i sredu, 19. i 20. juna, odmerili snage i u slavljeničkom raspoloženju obeležili kraj još jedne uspešne godine.

Veliki turnir u fudbalu za učenike i profesore

Kako je utorak bio posvećen muškom delu Savremene gimnazije, škola je odlučila da, u duhu aktuelnog Svetskog prvenstva u fudbalu, okršaj između njenih profesora i učenika bude upravo na fudbalskom terenu.

Savremene fudbalske reprezentacije I, II i III godine su u utorak međusobno odmerile snage.

Učenici i profesori

Tim prvog razreda, koji su činili Mateja Ćurić, Vuk Bogdanović, Damjan Trailović, Budimir Stošić, Luka Lazetić, Vid Petrović, Aleksa Dželetović, Aleksa Marković, Marko Rapajić i Jovan Jovanović, došao je do prvog mesta, a potom je odigrao revijalnu utakmicu sa savremenim profesorima.

Finalni okršaj bio je veoma uzbudljiv, ali je ipak ekipa profesora za nijansu bila bolja, čime je izvojevala pobedu.

Igre bez granica za učenice i profesorke

Jasno je da dame nisu preterani ljubitelji fudbala, pa je za njih takmičenje prošlo u igrama bez granica – između dve vatre, nabacivanje obručeva, limbo dance, navlačenje konopca i popularna igra tic-tac-toe (poznatija kao iks-oks).

Učenice i profesorke

Sistem takmičenja je bio isti kao kod muškaraca, pa se pobednička ekipa, koju su činile Anđela Adžić, Iva Ilić, Ana Ranković, Teodora Trivić, Nataša Katić, Mina Vučićević i Adriana Salahović, na kraju susrela sa timom profesorki. Štafetne i sportske igre preciznosti i taktike odlučile su pobednika, a u ovom susretu to su bile učenice.

Sportskim danima je nastavljena tradicija obeležavanja kraja školske godine zanimljivim vannastavnim aktivnostima, koje su učvrstile timski duh i učenicima omogućile da se sa profesorima bolje upoznaju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.