Savremeni učenici na Belom dvoru: Organizacija prijema i učešće u radionici čuvenog govornika Kristofera Turbera

Savremeni gimnazijalci su imali čast i zadovoljstvo da u petak, 29. juna, budu deo organizacije svečanog prijema na Belom dvoru, a potom i da u subotu, 30. juna, čuju predavanje svetski poznatog govornika Kristofera Turbera, učestvuju u radionici i obiđu dvorski kompleks.

Pokazivanje organizacionih sposobnosti na svečanom prijemu

Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević tradicionalno svake godine u okviru Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra II za obrazovanje i kulturu priređuje prijem na Belom dvoru, u čijoj su organizaciji ove godine pomogli i savremeni gimnazijalci.

Naučili su kako funkcioniše organizovanje velikih događaja i na koji način se ugošćavaju zvanice, usmeravali su posetioce i bili domaćini za primer. Osim toga, svojim ponašanjem, lepim manirima i odličnim umećima pokazali su sve vrednosti svoje škole i predstavili je u najboljem svetlu, za šta su dobili i posebne pohvale od organizacionog tima Belog dvora.

Deo organizacije

Savremeni učenici su bili posebno ponosni jer se među najboljim učenicima iz cele Srbije na Belom dvoru našla i njihova drugarica Ivana Todorović, kojoj je, kao đaku generacije u International School Savremenoj, uručeno priznanje za odličan uspeh.

Otvoreni novi vidici na motivacionom govoru Kristofera Turbera

Nakon uzbudljivog dana u kom su se praktično upoznali sa protokolom i organizacijom velikog događaja, savremeni gimnazijalci su dan kasnije, u subotu, imali priliku da prisustvuju motivacionom predavanju i učestvuju u radionici Kristofera Turbera, jednog od najvećih svetskih govornika.

Turber iza sebe ima brojne knjige i članke u kojima se bavi razvojem mladih, liderstvom, ulogom roditelja u odrastanju dece i drugim temama, a ovom prilikom posetiocima je govorio o pozitivnoj psihologiji i menjanju loših navika u dobre. U okviru interaktivne radionice učenici su imali priliku da načine prve korake u planiranju i organizovanju svog vremena i ideja.

Predavanje Kristofera Turbera

Na ovom predavanju za njih su se otvorili novi horizonti, a reči poznatog govornika su ih nadahnule da donesu bolje odluke koje im mogu promeniti život. Savremeni učenici su aktivno učestvovali u ovom interaktivnom predavanju na kom su bez suzdržavanja iznosili svoja mišljenja i stavove, i to na engleskom jeziku, čime su pokazali da dolaze iz internacionalne škole koja vodi računa o bilingvizmu.

Obilazak dvorskog kompleksa za potpuni doživljaj

Za savremene gimnazijalce ovo motivaciono predavanje i radionica nisu bili poslednji u nizu aktivnosti koje su imali na Belom dvoru. Nakon njega su organizovano obišli dvorski kompleks, upoznali se sa svim istorijskim eksponatima i zanimljivostima koje on verno čuva i za kraj se slikali sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem i princezom Katarinom Karađorđević.

Sa princom i princezom

Iako je u vreme održavanja posete dvoru učenicima trajao letnji raspust, savremeni gimnazijalci su ipak odlučili da svoje prve dane raspusta provedu na Belom dvoru, što je još jedan dokaz njihove želje za dodatnim usavršavanjem i bogaćenjem iskustva.

Pogledajte više fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.