Dani savremenih umetnosti: Učenici na predstavama studenata FSU u Narodnom pozorištu

Savremeni gimnazijalci su tokom juna bili deo manifestacije Dani savremenih umetnosti i u Narodnom pozorištu sa velikim uživanjem pogledali predstave studenata glume Fakulteta savremenih umetnosti.

Čak sedam studentskih predstava našlo se na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta, a savremeni gimnazijalci su imali priliku da posvedoče talentu mladih glumaca odgledavši predstave „Dva mirisa ruže” u nedelju, 24. juna, i „Kad neko zazvoni” u petak, 29. juna.

Red smeha, pa red dramatičnosti

Predstava „Dva mirisa ruže” veoma se svidela savremenim gimnazijalcima, a priču o dvema ženama koje odlučuju da svoje životne sudbine uzmu u svoje ruke odlično su dočarale Emilija Nestorović i Olivera Guconić. Odlična režija Vide Ognjenović uspešno je vodila mlade studentkinje do ostvarenja uspešnih uloga u ovoj odlično izvedenoj komediji koja je nasmejala publiku i pobrala sve pohvale.

Promocija umetnosti u Beogradu

Jak pečat na učenike ostavila je i predstava „Kad neko zazvoni”, master rad Nikole Ugrinovića i Anđele Rajić pod mentorstvom Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića. Neobična priča o iznenadnom susretu dvoje stranaca čiji se životi trajno menjaju nakon samo nekoliko sati uzbudljivog razgovora nasmejala je učenike, zabavila ih, ali i navela da razmisle o slobodi i ispunjenosti života.

Promocija umetnosti u Beogradu

Na Danima savremenih umetnosti, koji su tokom juna u Beogradu slavili i promovisali umetnost, posetioci su mogli da uživaju u izložbama studenata vizuelnih umetnosti sa FSU, u predstavama studenata glumaca i koncertu grupe Zemlja gruva.

Pozorište „Portal”, koje su osnovali studenti FSU i njihovi mentori, predstavama koje su pogledali i savremeni učenici je pokazalo zašto je jedinstveno studentsko pozorište koje izvodi predstave u nacionalnom teatru. Scena „Raša Plaović” bila je ispunjena aplauzima, a savremeni gimnazijalci su odatle poneli samo najlepše utiske. Za njih je ovo bila sjajna prilika da uživaju u umetničkom spektaklu, da podrže mlade nade naše umetničke scene i da se dobro provedu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.