Beogradski predškolci u poseti Savremenoj gimnaziji (VIDEO)

Dok su njeni učenici na letnjem raspustu, prostorije Savremene gimnazije ipak nisu prazne. Njih su ispunili osmesi i žamor veselih predškolaca iz Predškolskih ustanova „Bubamarica” i „Srećkolino” u Beogradu, koji su se ovde, kroz igru, družili sa robotima, učestvovali u zanimljivim aktivnostima, putovali kroz virtuelnu stvarnost i proverili svoju snalažljivost u prostoru.

Zanimljivo savremeno druženje za najmlađe

Sa svojim vaspitačicama mališani su se u Savremenoj gimnaziji osećali jednako lepo kao u svojim matičnim predškolskim ustanovama. Oni su skoro pa jednoglasno rekli da su im se najviše svideli – roboti.

„Jedan radi sklekove i pleše, drugi se vrti i trči, a treći ima neku dizalicu”, jedan je od neobičnih odgovora, koji je dao mališan pokušavajući da objasni Alpha 1S i Sphero robote, kao i CameraDolly robota, kojim je nekoliko minuta ranije ručno upravljao na poligonu.

Poseta Savremenoj

Ni vaspitačice iz ove dve predškolske ustanove nisu krile oduševljenje ovom posetom.

„Škola ima veoma zanimljive i edukativne sadržaje za decu”, rekla je Irena Timotijević iz „Bubamarice”, dok je Jasmina Mrkeljić iz „Srećkolina” dodala da su današnje generacije veoma informisane o novim tehnologijama i da su predškolci u Savremenoj pomoću njih mogli da razviju svoju motoriku i percepciju u prostoru.

Provera znanja iz bajki, beg iz lavirinta i virtuelni obilasci

Predškolci su druženje u Savremenoj gimnaziji počeli Kahoot kvizom, u kome su proveravali koliko dobro poznaju bajke i crtane filmove, njihove likove, kao i odnose i radnju, odgovarajući na pitanja poput „Ko ne voli Sunđer Boba” i drugih.

Zatim su tražili put iz lavirinta u igrici Labyrinth Town, koju su igrali na iPadu, a onda i zakoračili u virtuelnu stvarnost uz VR uređaje i prošetali se Kineskim zidom, otkrili lepote Dubaija i upoznali se sa različitim predelima i pojavama.

Savremena gimnazija je ovim gostoprimstvom pokazala da vodi računa ne samo o svojim učenicima već i o mališanima pred kojima je dugačak put do srednje škole. Njena vrata su otvorena za sve, bez obzira na uzrast posetilaca.

A kada se saberu svi osmesi i uzdasi oduševljenja koji su ovih dana obogatili Savremenu gimnaziju, jasno je da je ona, još jednom, napravila pravu stvar!

Pogledajte kako je izgledalo ovo savremeno druženje:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.