Učenik Cambridge International programa briljirao na prijemnom na Medicinskom fakultetu: Danilo Stokanić drugi na rang-listi, prvi iz biologije!

Učenik Cambridge International programa Savremene gimnazije Danilo Stokanić postigao je veliki uspeh ostvarivši čak 50 bodova na testovima iz biologije i hemije, čime je obezbedio drugo mesto na rang-listi na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa ukupno 88,78 bodova.

Osim toga, Danilo je pokazao ubedljivo najbolje znanje iz biologije od svih prijavljenih kandidata.

Nastavak obrazovanja na engleskom jeziku

Učenici koji izaberu školovanje po Cambridge International programu nastavu prate isključivo na engleskom jeziku i na taj način ga još više usavršavaju.

Po završetku ovog programa, savremenim učenicima, opremljenim svim znanjima koja su preuzeli u Savremenoj gimnaziji, otvorena su vrata svih fakulteta u zemlji i svetu, a upravo to je dokazao i savremeni Danilo, koji je prijemni ispit na uglednom Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu polagao na engleskom jeziku, koji nije njegov maternji jezik.

Uspeh

Zahvaljujući intenzivnim pripremama u školi i van nje, Danilo se našao među najboljima i potvrdio da je savremeni pristup koji je imao u školi garancija uspeha, a Savremena gimnazija škola koja učenike uspešno priprema za sve akademske izazove koji su pred njima.

Detaljne pripreme u školi doprinele odličnom rezultatu

Danilo je na vreme počeo da se sprema za testove iz hemije i biologije za upis na Medicinski fakultet, pa je tako već na kreativnim časovima u školi, pored teorijske nastave, imao i ogledne časove u laboratoriji opremljenoj po najsavremenijim standardima. U Science Hubu učenici Savremene, među kojima i Danilo, imaju priliku da svakodnevno stiču praktična znanja iz biologije i drugih prirodnih nauka kroz ražličite eksperimente koje rade sa svojim profesorima.

„Danilu su na prijemnom posebno lako pala pitanja iz fiziologije čoveka, za koju je pokazao veliko interesovanje”, ističe profesorka biologije Nadežda Golubović, sa kojom je Danilo izvodio mikrobiološke probe različitih prehrambenih proizvoda i predmeta, čime se najbolje upoznao sa bakterijskim kulturama.

Ovim uspehom Danilo je dokazao da je obrazovanje koje se stiče u Savremenoj veoma kvalitetno i da učenicima otvara vrata ka najcenjenijim fakultetima.

Pored kreativnih, interdisciplinarnih časova koje savremeni profesori iznova osmišljavaju, učenici gradivo lakše usvajaju i pomoću najmodernijih tehnoloških uređaja, prilikom poseta brojnim kulturnim i naučnim ustanovama i manifestacijama, ali i u ulozi organizatora važnih događaja.

Savremena je ponosna što može da se pohvali uspesima svojih učenika, a Danilu čestita na odličnom rezultatu koji je postigao!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.