Navikla nas na uspehe: Prvo mesto za Adrianu Salahović na internacionalnom pevačkom festivalu „Angel Voice”

Adriana Salahović, savremena učenica trećeg razreda, u petak, 28. septembra, kao član škole pevanja Glasovi Nade” bila je učesnica internacionalnog pevačkog festivala Angel Voice” u Beogradu, na kom je osvojila najprestižnije, prvo mesto u kategoriji takmičara od 16 do 18 godina.

Dečji muzički festival u Beogradu

Angel Voice” je međunarodni dečji muzički festival koji se održava od 2016. godine u Beogradu sa ciljem da kroz muziku spoji decu iz različitih delova sveta, razvije njihove muzičke talente i obogati njihovo kreativno stvaralaštvo.

Ove godine, on je trajao od 27. septembra do 1. oktobra i okupio je više od 200 takmičara iz Srbije, Turske, Italije, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije, Hrvatske, Mađarske, Moldavije, Slovenije, Albanije, Poljske, Holandije, Ukrajine i Malte. Među njima se našla i savremena gimnazijalka Adriana Salahović.

Pesme bira srcem

Svoj anđeoski glas Adriana je predstavila pesmom I Guess I Loved You”, koju izvodi Lara Fabijan.

Kada odlučuje s kojom numerom će nastupiti na takmičenjima, Adriana se trudi da to budu one koje zaista i oseća.

Važno mi je da pesmu proživim celim bićem kako bih kroz nanizane tonove ispričala priču kroz koju publici prenosim emocije tokom izvođenja”, otkriva Adriana.

Da je Lara Fabijan kantautorka koju savremena učenica posebno ceni i u čijim vokalnim sposobnostima posebno uživa pokazuje i prvi spot koji je Adriana snimila u produkciji Savremene gimnazije:

Uspeh je još draži kada je konkurencija jača

O Adrianinim uspesima Savremena gimnazija je do sada pisala više puta, ali ono što daje posebnu čar kada se postignu ovako visoki rezultati jeste kada se do njih dođe u jakoj konkurenciji.

Takmičari su došli iz različitih delova sveta i bili su više nego spremni. Najveću konkurenciju su definitivno činili takmičari iz Rumunije, jer su, pored odlične vokalne tehnike, pokazali i odlične plesne sposobnosti”, kaže mlada pevačica.

Angel voice

Podrška najdražih i nova prijateljstva

Stalna podrška je najveći podstrek za dobre rezultate, što je potvrdila i savremena gimnazijalka.

Ovaj uspeh sam postigla prvenstveno zahvaljujući podršci najdražih, a zahvalna sam i na brojnim novim prijateljstvima koja sam stekla na ovom takmičenju”, kaže uz osmeh Adriana i dodaje da je ovo još jedno predivno iskustvo koje će zauvek pamtiti.

Čestitamo savremenoj Adriani na još jednom izuzetnom dostignuću. Želimo ovim putem da je podsetimo da će uvek imati podršku svoje škole, koja će, s velikim ponosom, i dalje pisati o njenim uspesima.

Za nove nastupe i nove uspehe!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.