Još jedna uspešna humanitarna akcija Savremene gimnazije: Učenici uručili pakete pomoći za porodice na Kosovu i Metohiji

Savremena gimnazija je poslednje nedelje septembra pokrenula humanitarnu akciju u saradnji sa Udruženjem „Glas Metohije” kako bi prikupila osnovne životne namirnice za iseljenike u selu Drsnik na Kosovu i Metohiji.

Učenici svih razreda su se rado odazvali pozivu, pa su tako u školi skupljali brašno, ulje, so, šećer, testeninu, pirinač, konzerviranu hranu i ostale neophodne namirnice i pakete uručili članovima udruženja, koji su ih nakon toga odneli porodicama na Kosovu i Metohiji.

Humanost se nastavlja

Savremeni gimnazijalci su dobili mogućnost da ponovo pokažu svoju solidarnost prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. U zajedničkoj nabavci sa profesorima, učenici su pažljivo birali i prikupljali najpotrebniju hranu, sa osmehom učestvujući u timskom radu i druženju.

Kupovina namirnica

„Jako mi je drago što sam mogao da učestvujem u ovakvom događaju”, kaže učenik II-2 Pavle Đorđević i dodaje: „Sviđa mi se kako smo se svi ujedinili da bismo pomogli onima kojima je potrebno. Mislim da će nas ovo podstaći da činimo dobra dela i da uvek pomažemo drugima oko sebe”.

Radujemo se novim akcijama jer sreća je u deljenju

Savremeni učenici su kutije koje su s pažnjom spakovali i sortirali predali u četvrtak, 11. oktobra, članovima Udruženja „Glas Metohije” koji su posetili Savremenu gimnaziju.

Uručenje paketa

Članovi ovog udruženja su se obratili savremenim gimnazijalcima, pozvali ih da postanu njihov deo, objasnili im cilj ove akcije i predočili brojne druge aktivnosti koje organizuju kako bi sa njima pronašli zajednički jezik i udružili snage i sledećeg puta.

Učenici su od udruženja saznali koliko ima porodica u selima na Kosovu i Metohiji kojima je potrebna pomoć, koliko tamo ima dece i šta im je najpotrebnije kako bi njihovo detinjstvo i školski dani bili olakšani. Plan je da za Novu godinu savremeni gimnazijalci obraduju te mališane specijalnim paketićima kako bi im ulepšali praznike.

Ovaj gest je još jedan razlog da našim učenicima poručimo samo jedno – HVALA.

Pogledajte više fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.