Talenti koji se neguju: Nastavlja se serija odličnih sportskih rezultata savremenih gimnazijalaca

Učenici Savremene gimnazije i ove školske godine nastavljaju da nižu uspehe na sportskim takmičenjima, pa su već krajem septembra i početkom oktobra postigli zapažene rezultate u stonom tenisu i atletici.

Savremeni stonoteniseri među najboljima

Savremeni gimnazijalci su u sredu i četvrtak, 26. i 27. septembra, učestvovali na gradskom takmičenju u stonom tenisu, koje je održano u Sportskom centru „Master” u Zemunu.

talenti

U individualnoj kategoriji Luka Runjajić iz III-1 uspeo je da se prvog dana takmičenja plasira među 32 najbolja učenika u gradu, dok je i Milica Ristić iz II-1 imala istaknut plasman – obezbedila je svoje mesto među 32 najbolje učenice u gradu.

Dan kasnije održano je ekipno takmičenje, gde su rezultati savremenih gimnazijalaca bili još bolji. Luka Runjajić i Matija Ćurić iz II-1 zabeležili su vrhunski rezultat ulaskom u 16 najboljih timova, odnosno škola u gradu, čime su Savremenu uvrstili u elitno društvo.

Plasman na gradsko takmičenje u atletici za Nikolu i Andreja

Savremeni učenici su zabeležili dobre rezultate i na opštinskom takmičenju u atletici, koje je održano u utorak, 9. oktobra, na Atletskom stadionu Zavoda za sportsku medicinu na Košutnjaku.

Atletika

Nikola Stanković iz I-1 odlično je istrčao za visoko drugo mesto na 100 metara, dok je Andrej Mojsejev, učenik III-4, zauzeo drugo mesto u disciplini skok udalj, čime su se kvalifikovali na gradsko takmičenje.

Savremenim gimnazijalcima želimo sreću u narednim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.