Školska slava i dan škole u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija je u utorak, 9. oktobra, na dan Svetog Jovana Bogoslova, i ove godine proslavila Dan škole i školsku slavu, kada je svečano obavljen obred sečenja slavskog kolača.

Domaćini, savremeni gimnazijalci i svi zaposleni, učestvovali su u slavskom obredu, nakon čega je usledilo posluženje uz druženje i osmeh. Protojerej Milojko Milijančević je sa učenicima lomio slavski kolač i poželeo im uspešnu školsku godinu i sreću na putu znanja i odrastanja.

Dan škole o školska slava

Praznik mladosti, znanja i uspeha

Simbol Svetog Jovana Bogoslova, najmlađeg od 12 apostola, koji je verno pratio Gospoda Hrista – beli orao najbolje dočarava vrline naših učenika koje su spomenute na ovaj svečani dan. To su mladost, snaga i dostojanstvo mladog čoveka koji na putu saznanja leti ka suncu u susret novim akademskim i životnim ostvarenjima.

Praznična atmosfera u školi od jutra

„Žamor učenika na hodniku i miris slavskog žita, sveže opeglane uniforme i iščekivanje sveštenika obeležili su ovaj dan”, rekla je Jovana Bojović, profesorka srpskog jezika, istakavši da su se savremeni gimnazijalci rado odazvali pozivu svojih veroučitelja da učestvuju u obredu sečenja slavskog kolača, tokom kojeg su jednoglasno sa svojim profesorima pevali „Oče naš”. 

„Najlepše je bilo kada smo se okupili nakon obreda i uz kolače razgovarali i sumirali utiske”, zaključila je ona.

Savremena gimnazija svečanostima kao što je ova pokazuje koliko vodi računa o bitnim datumima, koje uvek proslavlja zajedno sa svojim učenicima.

Više fotografija u našoj galeriji »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.