Javna pohvala: Najbolji sportski rezultati učenika krase prostorije škole

Na početku svake školske godine na časovima fizičkog vaspitanja profesori rade merenja motoričkih sposobnosti savremenih gimnazijalaca.

Pomoću eurofit baterije testova meri se brzina, ravnoteža, izdržljivost, koordinacija, eksplozivna snaga i još dosta toga, pa se na taj način prati individualni razvoj svakog učenika, ali se i definišu određene karakteristike svake generacije. Tako je bilo i ove školske godine.

Redovne fizičke aktivnosti kao zdrava navika

Sport ne bi bio to što jeste kada u njemu ne bi bilo takmičarskog duha.

Učenici koji su prilikom merenja postigli rekord u muškoj ili ženskoj kategoriji, u jednoj od četiri izabrane „discipline” – skok udalj, taping rukom, izdržaj u visu i trbušnjaci, biće javno pohvaljeni na jedan nov i drugačiji način. Zanimljivi foto-kolaž koji sadrži rezultate najboljih moći će da se vidi na ekranima u hodniku škole.

„Ova merenja su veoma bitna jer na taj način možemo da uputimo učenike na odgovarajuće fizičke aktivnosti, koje su nesumnjivo preduslov za zdraviji i ispunjeniji život”, smatraju profesori fizičkog vaspitanja u Savremenoj gimnaziji i dodaju da je ovakva nagrada bila samo podstrek na testiranjima da učenici daju sve od sebe.

Jer ko ne bi voleo da se nađe među najboljima u školi?

Hajde da saznamo ko su naši rekorderi

U disciplini skok udalj pobednici su Tara Ješić iz I-5 i Aleksandar Mlađen iz III-2.

Tamara Jakuš iz II-1 je na testu u izdržaju u visu ostvarila najbolje vreme, dok je u muškoj kategoriji to uradio Miloš Latinović iz IV-1.

Uspesi

U kategoriji taping rukom učenica III-2 Adriana Salahović je bila najbolja, dok se od učenika izdvojio Ognjen Milosavljević iz I-6.

Nataša Katić iz III-1 je uradila najviše trbušnjaka za 30 sekundi u celoj generaciji, dok je od muškaraca u tome bio najbolji Ognjen Mitrović iz III-3.

Učenici Savremene pokazali su odličnu kondiciju i utreniranost. Ponosni smo na njihove rezultate i na zdrav sportski duh koji gaje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.