Savremeni gimnazijalci se upoznali sa sistemom studiranja u inostranstvu

U ponedeljak, 29. oktobra, učenici Savremene gimnazije ugostili su predstavnike centra za školovanje u inostranstvu Egida International, koji je tokom 30 godina postojanja uspostavio saradnju sa najeminentnijim srednjim školama, fakultetima i školama jezika u svetu.

Korisna znanja i iskustva o školovanju van Srbije

Predavanje o edukativnim programima u inostranstvu savremenim učenicima održala je Tamara Lukić, predstavnica fakulteta EU Business School, koji ima svoje kampuse u Barseloni, Minhenu, Montreu i Ženevi.

Ona je savremene gimnazijalce posebno zainteresovala pričom o letnjim i zimskim biznis školama koje traju nekoliko nedelja, a tokom kojih se mladi upoznaju sa osnovama ekonomije, menadžmenta, marketinga, pa lakše mogu da odluče da li je ova oblast njihova sfera interesovanja za dalje školovanje.

Egida International

Cilj predavanja bio je da učenici nakon uvida u sistem školovanja u inostranstvu saznaju kako treba da se pripreme za ovakve studije i da prepoznaju da li im ovakav vid školovanja odgovara.

„Najkorisnije je bilo to što nam je dočarano kako bi izgledao pravi studentski život u inostranstvu. Važni su programi studiranja, ali bitno je i kako bismo provodili vreme u drugoj zemlji”, kaže učenica IV-1 Anđela Pavlović i dodaje: „Od svih gradova mi se najviše dopada Barselona, tako da svoje buduće studije mogu da zamislim tamo”.

Sticanje znanja ali i novih prijateljstava

Studiranje u inostranstvu je prilika da se mladi otisnu u svet i nauče što je moguće više, počevši od jezika pa sve do novih običaja i kulture.

Sticanje samopouzdanja i novih prijateljstava garantuje posmatranje sveta iz druge, nove i lepše perspektive, a učenici Savremene se sve češće odlučuju da svoje studije nastave u inostranstvu, gde mogu da pokažu svoje bogato, raznovrsno znanje koje su stekli školujući se u najmodernijoj Kembridž gimnaziji u Srbiji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.