Uspešni nastupi Galine Radenković u horskim susretima u Nemačkoj

Učenica Savremene gimnazije Galina Radenković je sa svojom Srednjom muzičkom školom „Josip Slavenski” od 22. do 29. oktobra boravila u Nemačkoj, kada je, kao član hora, imala čak dva uspešna nastupa.

Dobar glas daleko se čuje – čak do Zolingena i Kelna

Galina je sa horom najpre nastupila zajedno sa školom Solingen Hochschule für Musik u zolingenskoj katedrali, a zatim i na koncertu u katedrali u Kelnu.

Galina Radenković

Tokom obilaska Kelna, Galinin hor je samostalno izveo Mokranjčevu VI i XII rukovet, pesme Josipa Slavenskog, 6 narodnih popevki i „Voda zvira”, dok su kompoziciju Feliksa Mendelsona Psalm broj 42 izveli zajedno sa nemačkim orkestrom.

Galina

„Bilo je ovo jedno prelepo iskustvo puno izazova koje smo zajedničkim snagama i uz muziku prevazišli”, otkriva Galina i dodaje: „Očekujemo ponovni horski susret sledeće godine na jesen, sa novim programom i još više ljubavi”.
 

Ovaj susret nastao je kao rezultat saradnje dve muzičke škole, Solingen Hochschule für Musik i SMŠ „Josip Slavenski” iz različitih zemalja – Srbije i Nemačke, sa željom da se razbiju predrasude i da se učenici druže.

Galina je ovom prilikom uz zajednički trud sa svojim horskim saborcima stvorila muzičku magiju o kojoj su pisali i nemački mediji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.