Pljušte medalje: Dora Vaščanin, savremena reprezentativka u sinhronom plivanju, opet na tronu

Dora Vaščanin, učenica prvog razreda Savremene gimnazije i reprezentativka Srbije u sinhronom plivanju, u proteklom periodu okitila se brojnim medaljama.

Na međunarodnom takmičenju u sinhronom plivanju „Synchro Open Stari grad”, koje je održano od 9. do 11. novembra u Beogradu, Dora je osvojila srebrnu medalju sa svojim timom „25. maj” u disciplini combo i 1. mesto u kadetskim figurama.

Već narednog vikenda, ona je sa svojim timom „25. maj” na Državnom prvenstvu za seniore i Državnom prvenstvu za kategorizaciju koje se održavalo u Nišu osvojila još 3 zlatne medalje – slobodni tim na DP za kategorizaciju, slobodni tim za DP za seniore i kombinacija na DP za seniore.

Uspešna takmičenja iza Dore. A biće ih još

U organizaciji LEN i KUSP „25. maj” uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Beograda i Srbije, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekreterijata za sport i omladinu Beograda održan je „Synchro Open Stari grad 2018” od 9. do 11. novembra na bazenu SC „Milan – Gale Muškatirović”.

Takmičenje je ove godine bilo treći deo evropskog kupa u sinhronom plivanju i organizovano je prvi put ove godine, a Dora je veoma ponosna na rezultate svog tima, jer su dugovremeni trud i treninzi krunisani srebrom, što je za nju podstrek za buduća takmičenja.

Međutim, Dora se sa uspesima nije zaustavila na takmičenju „Synchro Open Stari grad”, već je dobru seriju nastavila i na Državnom prvenstvu za seniore i za kategorizaciju, održanom na bazenu Sportskog centra „Čair” u Nišu.

Dorini uspesi

Uprkos velikoj konkurenciji, koju je činilo čak deset domaćih klubova, Dora je sa svojim timom odnela ubedljivu pobedu.

Rezultati za ponos – državna prvakinja, a od 2017. stalni član reprezentacije

Savremena učenica Dora Vaščanin, zahvaljujući velikim uspesima, talentu, zalaganju i upornošću, izborila se za svoje mesto među najboljim plivačima u sinhronom plivanju u Srbiji.

Dora VaščaninOd 2013. godine, kada je postala deo pionirske ekipe kluba, Dora je osvojila mnogobrojne medalje. Te godine postala je državni prvak za devojčice uzrasta do 12 godina, a tri godine kasnije prvi put je osvojila zlatnu medalju u figurama za pionire. Iste godine, 2016, Dora je svojim zalaganjem zaslužila mesto u kadetskoj ekipi kluba sa kojim je osvojila Državno prvenstvo u timu i kombinaciji.

Savremena plivačica je od 2017. godine stalni član kadetske, juniorske i seniorske postave kluba u timskim disciplinama sa kojima je postala državni juniorski i seniorski prvak iako prema godištu još uvek spada u kategoriju kadeta. Ona je i član kadetske reprezentacije Srbije za sezonu 2018/2019.

Iza dobrog sportiste uvek stoji i dobar klub, a Dorin je ove godine potvrdio svoj kvalitet na državnim prvenstvima u svim kategorijama – aktuelni su prvaci u seniorskoj kategoriji u disciplinama tim i kombinacija, u juniorskoj kategoriji u disciplini kombinacija, kao i u kadetskoj kategoriji u disciplini tim i kombinacija.

„Nadamo se da će Dora i ubuduće sa svojim klubom „25. maj” i reprezentacijom Srbije osvajati još mnogo medalja”, zaključuju Dorini roditelji, Tamara i Saša.

Lepota pokreta i elegancije

Sinhrono plivanje je sport koji se sastoji od niza ritmičkih pokreta uz muzičku pratnju. Ovo je jedini sport koji među svojim elementima sadrži i elemente gimnastike, baleta, plivanja, ronjenja, akrobatike, i sve to praćeno muzikom.

Pored muzike, svaki nastup mora biti ispraćen odgovarajućim kupaćim kostimom, šminkom, frizurom i ukrasom.

Čestitamo Dori na dosadašnjim sportskim uspesima i radujemo se novim, koje ćemo, sigurno, ponovo podeliti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.