Slatki zalogaji: Kada je na časovima engleskog tema kulinarstvo, časovi u Savremenoj izgledaju ovako!

Jedna od novembarskih tema četvrtaka na časovima engleskog jezika u Savremenoj bila je kulinarstvo, koju su učenici obradili i teorijski i empirijski.

Oni su posetili Američki kutak, gde su slušali predavanje „Nauka i kuvanje”, prevodili su recepte, a nakon toga – i sami su kuvali!

Gledanje filma „Indijski začin na francuski način” na času

Učenici četvrtog razreda na jednom od prvih časova engleskog na kojima je obrađivano kulinarstvo osvrnuli su se na različite svetske kuhinje.

Nakon gledanja filma „Indijski začin na francuski način”, diskutovali su o različitim kulturama i trpezama, ali ne samo to. Kako se u filmu pojavljuje čak 29 različitih recepata, učenici su birali jedan i u grupi ih prevodili sa engleskog jezika na srpski, nakon čega su sa profesorkom Bojanom Vidović komentarisali najbolje prevode.

Poseta Američkom kutku

Savremeni gimnazijalci su zatim sa profesorkom Bojanom u petak, 23. novembra, posetili Američki kutak u Domu omladine i slušali predavanje na engleskom jeziku kako bi bolje razumeli uticaj nauke na sam proces kuvanja.

Američki kutak

Imali su priliku da slušaju predavanje fizičara prof. dr Erkana Tuzela „Nauka i kuvanje”, nakon čega im je profesor pokazao na koji način fizika, hemija i biologija mogu da utiču na proces kuvanja. Izuzetno dobro i zahtevno predavanje učenici su dobro razumeli, pokazujući visok nivo koncentracije i poznavanja engleskog jezika.

Trenutak istine – Ko najbolje kuva?

Nakon predavanja u Američkom kutku, u školi je u sredu, 28. novembra, organizovan još jedan čas sa istom tematikom, na kome su učenici mogli da pokažu svoje kulinarsko umeće i u praksi.

Oni su se okupili u školskom restoranu, gde su izveli radionicu kuvanja, odlično se zabavili i pokazali svoju kreativnost praveći ukusne i zdrave kolače. Koliko je bilo zanimljivo pokazuju i fotografije sa ovog neobičnog časa.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.