Drugi put pred publikom: Novogodišnji savremeni mjuzikl „SGrease” zasenio KC Čukarica

U petak, 14. decembra, s početkom u 15 časova u Kulturnom centru Čukarica učenici Savremene gimnazije još jednom su izveli prvoklasnu adaptaciju bezvremenskog mjuzikla „Briljantin” za osmake beogradskih škola, kao i za učenike Savremene gimnazije i International School Savremene.

Sada još uvežbaniji savremeni tandem

Uz miks glume, pevanja i plesa savremenih gimnazijalaca i taktove čuvenih pesama „You’re the One That I Want”, „Summer Nights”, „We Go Together” i „Grease” publika je ispratila godinu u kojoj je „Briljantin” obeležio svoj 40. rođendan.

Novogodišnji mjuzikl

Scenario i režija, kao i muzički aranžmani, nastali su u kreativnoj pozorišnoj radionici savremenih gimnazijalaca i profesora, koji su nakon napornih priprema premijeru imali u junu u prepunoj sali Centra za kulturu „Vlada Divljan”.

Puna sala i gromki aplauzi

Veoma sam srećna što smo naš ‘SGrease’ još jednom izveli i ponovo oduševili publiku. Ovacije su se, kao i na premijeri, širile salom posle svake scene, a sjajna energija koju smo stvorili sa našim mladim glumcima prenela se na sve prisutne. Oduševio me je komentar jednog osnovca koji je prokomentarisao da bi predstavu mogao da gleda još deset puta, a utisak jednog od prisutnih profesora da je ovo najbolja amaterska predstava koju je pogledao sve nas je razgalio, rekla je zadovoljno profesorka srpskog jezika u Savremenoj gimnaziji Ana Mihajlović.

Ona je istakla da su i ona i profesorka muzičke kulture Tamara Rajinac, sa kojom je zajedno spremala učenike za ovaj mjuzikl, presrećne što je ovaj mjuzikl zaživeo i što su sa sjajnim timom talentovanih učenika dokazale da se ogroman trud i rad uvek isplate, a u radu sa decom i vrate višestruko kroz njihovu neizmernu ljubav, zahvalnost, poštovanje i predanost.

„Čestitam našoj ‘SGrease porodici’, kako su učenici nazvali naš mali tim, i nadam se da će biti još prilika da ponovo zablistamo na sceni!”, sumira svoje utiske Ana.

Ovim mjuziklom učenici su na najlepši način ispratili 2018. godinu u prepunoj sali Kulturnog centra Čukarica.

Pogledajte više fotografija ovde »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.