Interaktivne, kreativne i edukativne radionice za decu od 5 do 12 godina: Savremena organizovala Porodični dan za pamćenje

U saradnji sa SPONE Sistemom Stimulacije, Savremena osnovna škola i gimnazija je već dva puta do sada, 24. novembra i 22. decembra, održala besplatan Porodični dan za roditelje i decu od 5 do 12 godina u prostorijama škole u Masarikovoj.

Porodični dan je manifestacija namenjena celoj porodici, posvećena savremenoj edukaciji, kreativnim radionicama, druženju i zabavi, a roditelji su na njoj dobili i procene stručnjaka o razvoju svog deteta.

Niz zanimljivih aktivnosti za nezaboravno iskustvo

Na Porodičnom danu mališane su dočekale razne IT „igračke”. Najviše su bili fascinirani robotima, a VR naočare su ih odvele u Kinu, London, Pariz, Dubai i Egipat – sa njima su obišli ceo svet, ali i zakoračili na Mars. Leteli su iznad planina, plivali sa ajkulama, posetili piramide, upoznali brojne životinje i različite kulture.

Dopalo mi se što smo istraživali razne gradove, rekao je jedan od najmlađih posetilaca Porodičnog dana.

Tri sata, koliko je trajalo ovo druženje, mališani su mogli i da učestvuju u dramskoj, muzičkoj i umetničkoj radionici, gde su vežbali svoja glumačka umeća, usvajali i raspoznavali osnovne muzičke elemente, ritam, melodiju, dinamiku i projektovali svoj unutrašnji svet kroz boje, oblike i kreativan rad koji podrazumeva slikanje, crtanje i igranje različitim materijalima.

Savremena organizovala Porodični dan

Deca su oduševljena svime, a najviše vremena provela su na sportskim aktivnostima, rekla je Lidija, mama koja je dovela svoje dete na savremeni Porodični dan.

Kako je prvi Porodični dan izazvao veliko interesovanje kod roditelja i dece, Savremena i SPONE su već održali i drugi porodični dan, 22. decembra, a naredni je već zakazan za 19. januar.

Roditeljima posebno važna procena afiniteta deteta

Na Porodičnom danu nisu uživala samo deca. Roditelji su bili srećni jer su njihovi mališani imali kvalitetan dan ispunjen zanimljivim i edukativnim sadržajem.

Ovo je projekat koji ima posebno organizovane aktivnosti i za roditelje, istakao je Aleksandar Kuzmanović, autor projekta SPONE Sistem Stimulacije i Porodičnog dana.

Roditelji su ovu posetu iskoristili da popričaju sa logopedima, psiholozima i stručnjacima, koji su im pomogli da saznaju kako na vreme mogu da prepoznaju i procene afinitete svog deteta i na koji način da podstaknu njihov razvoj pažnje, pamćenja, komunikacije i govora.

Druženje koje će se prepričavati

Pored radionica i profesionalnih saveta upućenih roditeljima, Porodični dan mališani će pamtiti i po novim poznanstvima i sjajnim uspomenama.

Prijatan boravak u prostorijama najmodernije Kembridž gimnazije u Srbiji omogućio je deci da vide i ispitaju kako je to koristiti najsavremeniju tehnologiju, a sa edukativnim aplikacijama najbolje su se upoznali učestvujući u Kahoot kvizu, u kome su proverili svoje poznavanje bajki. I bili su odlični u tome.

Da će u sličnom okruženju mališani moći da se školuju u Savremenoj osnovnoj školi ističe direktorka te škole Jasmina Franolić.

Jasmina Franolić

U Savremenoj osnovnoj školi će u okviru vannastavnih aktivnosti biti u izobilju radionica koje čuvaju maštu dece, dete u njima i koje ih uče nekim životnim veštinama, navodi direktorka.

Pogledajte više fotografija ovde »

Ako ste propustili Porodični dan a imate decu koja imaju od 5 do 12 godina, pozivamo vas da dođete na naredni Porodični dan, koji je zakazan za subotu, 19. januar, u istom terminu kao i do sada – od 10 do 13 časova. Prijavite se ovde »

Pogledajte kako je izgledao prvi Porodični dan u Savremenoj:

O organizatorima:

SPONE Sistem Stimulacije je program za decu i roditelje, koji kroz međusobno povezivanje i multidisciplinarnu saradnju profesionalaca realizuje društveno korisne projekte radi zajedničkog rada na unapređivanju kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja, edukaciji odraslih, dece i omladine, kao i stvaranju humanog, bezbednog i zdravog okruženja za život i rad svih građana Srbije, pre svega, dece i omladine.

Savremena osnovna škola i gimnazija je jedinstveni sistem Future Ready obrazovanja u regionu, koji su akreditovali Ministarstvo Republike Srbije i Univerzitet u Kembridžu i koji kroz savremen, interaktivan i kreativan način obezbeđuje deci maksimalne rezultate u postizanju visokih akademskih ciljeva.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.