Savremeni gimnazijalci pokazali sportski duh na fudbalu, košarci i klizanju

Da je Savremena gimnazija zaista savremena i drugačija pokazuju i originalni i zabavni časovi fizičkog vaspitanja, kao i organizovani odlasci na fudbalske i košarkaške utakmice.

Ubedljiva pobeda fudbalske reprezentacije uz savremene učenike

Savremeni gimnazijalci bodrili su 20. novembra na Stadionu Partizana reprezentaciju Srbije na fudbalskoj utakmici protiv Litvanije i pomogli im da odnesu ubedljivu pobedu. Ni kiša i loši vremenski uslovi nisu sprečili savremene navijače da podrže naše fudbalere.

Fudbalska utakmica

Sa svojim profesorima fizičkog vaspitanja i odeljenjskim starešinama učenici su bez prestanka navijali, radujući se svakom novom golu i hrabreći naše orlove. Iako su pokisli, učenici su danima prepričavali maestralne poteze na terenu i diskutovali o golovima i najboljim igračima ovog meča.

Uz podršku savremenih učenika i košarkaši izvojevali pobedu

Nekoliko dana kasnije, učenici Savremene gimnazije su sa svojim profesorima 3. decembra u Dvorani „Aleksandar Nikolić” podržali i košarkašku reprezentaciju Srbije na utakmici protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se održava 2019. godine.

Kosarkasa utakmica

Savremeni gimnazijalci, uz aplauz, bodrenje i osmeh, u svojim školskim uniformama prepoznatljivih boja, ispunili su dvoranu pozitivnom energijom i pomogli srpskim košarkašima da zabeleže veoma važnu pobedu.

Klizalište umesto sale za fizičko

Savremeni gimnazijalci su se pokazali kao odlični navijači, ali kako su se oni snašli na terenu?

Klizanje

Učenici su u decembru časove fizičkog vaspitanja imali na klizalištu „Pingvin”, gde su pokazali svoje umeće na ledu klizajući sa nastavnicima fizičkog vaspitanja i odeljenjskim starešinama. Oni najokretniji pokazali su zavidnu tehniku i gracioznost, a nekima se potkrao i poneki pad. Pored fizičke aktivnosti, na časovima fizičkog na klizaljkama nije izostala ni dobra zabava.

Kakve još sportske aktivnosti priprema Savremena saznaćete uskoro!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.