Novi uspesi na međunarodnim takmičenjima iz engleskog i matematike

Savremena gimnazija ima želju da svojim učenicima, pored interesantnih vannastavnih aktivnosti, obezbedi i mogućnost da se takmiče sa svojim vršnjacima i pokažu svoje znanje.

Ovaj put savremeni učenici učestvovali su na čak dva međunarodna takmičenja – onlajn-takmičenju iz engleskog jezika „Best In English” i na takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar”.

Onlajn provera znanja iz engleskog

Po prvi put Savremena gimnazija je učestvovala na međunarodnom onlajn-takmičenju iz engleskog jezika, koje je održano 30. novembra i na kome je učestvovalo preko 20 naših učenika.

Kao škola koja je orijentisana na drugačiju, sveobuhvatniju i kvalitetniju nastavu engleskog jezika, Savremena gimnazija proširuje spektar mogućnosti koje pruža svojim učenicima – da uporede znanje sa vršnjacima iz drugih zemalja, kaže profesorka engleskog jezika u Savremenoj gimnaziji Milica Aleksić.

Savremeni informatičari na takmičenju Dabar”

Pored poznavanja stranih jezika, budućnost je svakako i u informatičkom svetu.

Savremena gimnazija je ove godine učestvovala u takmičenju „Dabar”, koje je namenjeno svim učenicima osnovnih i srednjih škola širom sveta koji su zainteresovani za različite oblasti računarstva i informatike.

Provera engleskog i informatike

Učenici prvog i drugog razreda svrstani su u kategoriju „Dabar”, dok su oni stariji, učenici trećeg i četvrtog razreda, bili u kategoriji „Stariji dabar”. Školsko takmičenje za njih, na kom je učestvovalo ukupno 299 učenika, trajalo je od 19. do 23. novembra, a na njemu su se u kategoriji „Dabar” najbolje plasirali savremeni gimnazijalci Relja Delikladić, Krsman Makojević i Todor Novčić, dok su se u kategoriji „Stariji dabar” istakli učenici Luka Đurđić, Tara Papić i Nikola Milosavljević.

Učestvovanje na takmičenjima učenicima pomaže kako u daljem obrazovanju, tako i u budućoj organizaciji vremena i sticanju odgovornosti, a Savremena gimnazija ponosi se svojim učenicima i njihovim znanjem.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.