Novi košarkaški „okršaj” učenika i profesora Savremene

I ovo polugodište u Savremenoj gimnaziji završeno je tradicionalno košarkaškom utakmicom učenika i profesora 30. januara, u sportskoj hali „Crna rupa”.

Kako je rezultat na prethodnim utakmicama bio nerešen, jednom su pobedili profesori, a drugi put učenici, ovo je ujedno bio i najzanimljiviji sportski susret do sada. Brojna publika, učenici i profesori bodrili su odabrane ekipe do samog kraja utakmice, a pobedu su na kraju izvojevali profesori, sa sedam koševa razlike.

Neizvestan početak, ali ubedljiva pobeda

I ova utakmica je potvrdila spretnost i istakla veštine kako učenika, tako i profesora.

Andrej Mojsejev, Andrej Orlić, Ivan Stojanović, Aleksa Arsenijević, Viktor Caković, Matija Pećanac, Andrija Vicković, Nikola Borjan, Balša Vrbica, Nikola Stanković i Uroš Milenković, predvođeni kapitenom Nikolom Orlićem, predstavljali su savremeni tim učenika.

Košarkaška utakmica

Njima su na terenu bili protivnici profesori Miloš Grubješić, Stefan Radojičić, Uroš Subotić, Milan Milenković, Darko Tmušić, Marko Piljević i Uroš Krstović, na čelu sa profesorima fizičkog vaspitanja u Savremenoj gimnaziji Stefanom Radojičićem i Milošem Grubješićem.

Iako je učenički tim bio u odličnoj kondiciji, tim profesora je za dlaku odneo pobedu.

Drugačija sportska druženja

Učenici Savremene su sa svojim profesorima samo na sportskom terenu protivnici, ali obožavaju prilike kada se sa njima druže na drugačiji način i u neobičnom ambijentu, pogotovo kada u tom druženju pokažu svoju veštinu i umeće.

Iako je ovog puta izostao pehar za učenike, oni su svakako bogatiji za jedno divno iskustvo, jer je negovanje sportskog duha i timske požrtvovanosti i kultura lepog ponašanja na sportskim događajima ono što ove „okršaje” čini zaista posebnim.

Pogledajte više fotografija.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.