Nova nada veslačke reprezentacije Srbije – Viktor Šušić

Savremeni gimnazijalac Viktor Šušić je za veoma kratko vreme bavljenja veslanjem zahvaljujući talentu, radu i fizičkim sposobnostima od početnika Veslačkog kluba Partizan postao ozbiljan kandidat za veslačku reprezentaciju.

Svoju prvu sezonu juniorske karijere Viktor će započeti sa svega godinu dana treninga u ovom olimpijskom sportu, a u Partizanu smatraju da bi već 2019. godine mogao da postane član reprezentacije Srbije.

Zašto baš veslanje?

Viktor je od detinjstva pokušao da pronađe sport u kome bi se ostvario – vaterpolo, fudbal, karate, džudo, hokej na ledu i plivanje. Nakon što je odlučio da se više ne bavi plivanjem, pažnju mu je privuklo međunarodno veslačko takmičenje koje se održavalo u tom trenutku. Veslanje mu se svidelo na prvi pogled pa je odlučio da se oproba u njemu.

„Pre oko godinu dana došao sam u Partizan i vrlo brzo shvatio da je veslanje pravi izbor, bez obzira na to što je, i na fizičkom i na psihološkom planu, ubedljivo najteži sport s kojim sam imao kontakt. Međutim, društvo koje imam u Partizanu je jedinstveno. Jednostavno, svi se međusobno podržavamo i svim srcem se trudimo da ispunimo sve teške zadatke treninga. Takođe, na samom takmičenju veslamo po sistemu ‘svi za jednog, jedan za sve’, a zajedno delimo i radost i tugu. Takav odnos sa ‘saigračima’ iz tima nisam doživeo nigde osim u veslanju”, navodi Viktor u intervjuu.

Uzor i očekivanja

Novozelanđanin Mahe Drajzdel, dvostruki olimpijski i petostruki svetski prvak, Viktorov je uzor na putu ka najvišim sportskim ciljevima, a do tada njegovi treninzi usmereni su ka pobedama na prva dva takmičenja koja ga očekuju u 2019 – Prvenstvo Srbije na ergometrima i Internacionalna regata Croatia Open. Uspeh na ovim takmičenjima doprineo bi ulasku u juniorsku reprezentaciju za Svetsko prvenstvo.

veslanje

Pored planova u veslanju, najbitniji su planovi na polju obrazovanja

„Pre dve godine upisao sam Savremenu gimnaziju, gde učim po Nacionalnom programu. Drugi sam razred i odličan sam đak. Jedan od planova mi je da posle gimnazije preko veslanja obezbedim sebi stipendiju za studiranje u Americi, a prva dva mesta na listi želja zauzimaju Berkli i Jejl. Međutim, ne bih bio previše razočaran i ako ne uspem u ovom naumu. U tom slučaju bih težio tome da upišem neki od boljih fakulteta Beogradskog univerziteta. U ovom trenutku ne znam koji će to biti budući da se još uvek tražim kada je buduća profesija u pitanju”, kaže savremeni gimnazijalac Viktor u intervjuu za Veslački klub Partizan.

I mi Viktoru želimo uspešnu karijeru i pobede na predstojećim takmičenjima.

Izvor: vkp.rs

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.