„Pokreni se, pronađi svoj put”: Interesantan vikend u Savremenoj okupio više od stotinu malih i velikih maturanata

U subotu i nedelju, 2. i 3. marta, u okviru projekta „Pokreni se, pronađi svoj put”, Savremena gimnazija imala je zadovoljstvo da ugosti više od 150 malih i velikih maturanata, koji su proveli vikend na jedan sasvim drugačiji način.

Ovaj projekat, koji se bavi karijernim savetovanjem učenika završnih razreda kroz korisne i zanimljive radionice, realizovala je organizacija Mreža profesionalaca Srbije SPONE, pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, a Savremena gimnazija imala je priliku da ugosti maturante osnovnih i srednjih škola sa teritorije opština Vračar, Stari grad, Savski venac i Voždovac.

Zanimljiv vikend u Savremenoj

Virtuelna tura po svetu oduševila sve posetioce

U pauzama između edukativnih radionica, na kojima su posetioci čuli korisne informacije i savete kako da na pravi način usmere naredne korake u svom obrazovanju i ličnom razvoju, imali su priliku da se upoznaju i sa VR tehnologijom i naprave virtuelnu turu po svetu.

Osim u zabavne svrhe, VR tehnologija se sve više primenjuje i u savremenom obrazovanju, a značaj ove tehnologije će u budućnosti tek dolaziti do izražaja, što znaju i učenici Savremene gimnazije, koja je bila domaćin ovog događaja.

Jedinstven doživljaj trodimenzionalnog okruženja stvoren pomoću hardvera i softvera korisniku pruža realistična iskustva i mogućnost interakcije. Na ovaj način otvara se spektar mogućnosti simulacija realnih situacija, koje su posetioci birali po sopstvenom izboru u skladu sa interesovanjima.

Učenici su imali priliku da odgledaju neobične panorame, da posete gradove i znamenitosti, nakon čega su razmenjivali utiske i dodatno upotpunili atmosferu.

10 besplatnih kurseva engleskog za najuspešnije timove

Savremena gimnazija pokazala se kao odličan domaćin, što se može zaključiti i na osnovu impresija malih i velikih maturanata, koji nisu skrivali oduševljenje kako učenjem i druženjem, tako i enterijerom i prijatnim ambijentom u Savremenoj gimnaziji.
Učenici će kroz vršnjačku edukaciju preneti svojim vršnjacima u matičnim školama najznačajnije delove onoga što su naučili, a za timove koji budu najuspešniji Savremena je obezbedila 10 besplatnih kurseva engleskog jezika.

Savremena gimnazija se rado odaziva sličnim manifestacijama kako bi i drugi učenici mogli da zavire u njeno moderno okruženje, koje učenike podstiče na napredak. Beogradski maturanti, pored prijatnog boravka, imali su priliku i da se upoznaju sa svojim vršnjacima, razmene iskustva i ostvare networking.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.