IZVANREDAN USPEH: Iva Radunović u finalu „Smotre istraživačkih radova” iz sociologije

Savremena gimnazijalka Iva Radunović, učenica IV-3, plasirala se direktno u finale Smotre istraživčkih radova” iz oblasti sociologije. Apstrakt koji je Iva napisala oduševio je članove komisije, pa je ona praktično „preskočila” polufinalni nivo takmičenja i na taj način obezbedila sebi plasman u završni nivo takmičenja.

Svoj rad na temu „(Negativni) uticaj medija na društvo” Iva će predstaviti komisiji u subotu, 30. marta, u finalu takmičenja, koje organizuje Regionalni centar za talente, što je ujedno i republički nivo takmičenja.

Mediji su deo naše svakodnevice i treba da naučimo da ih tumačimo

„Uticaj medija na društvo je tema koja zaslužuje dosta pažnje i o kojoj treba pričati. Mediji su dio naše svakodnevice i treba da znamo kako da razlikujemo kvalitetne i dobre informacije od loših. Upravo se time bavim u svom naučnoistraživačkom radu, odgovarajući na pitanja kako mediji mogu manipulisati i vršiti negativan uticaj na naše društvo, rekla je Iva.

Ona navodi da joj je izuzetno drago što je komisija prepoznala njen rad kao veoma dobar, istakavši da sa nestrpljenjem čeka da ga odbrani.

uspeh plasman na republicko takmicenje

„Finalne pripreme sa profesorkom sociologije, koja mi pruža veliku podršku, u toku su i trenutno radim na detaljima kako bi rad bio što bolji. Ponosna sam što sam postigla ovaj rezultat i nadam se da je ovo tek početak, kaže Iva.

Uz mentorstvo profesora učenici postižu zapažene rezultate

Za Ivinu profesorku sociologije, Jelenu Spasojević, Ivin uspeh je bio i više nego očekivan.

Iva je izuzetno ozbiljno pristupila temi i vrlo je detaljno obradila literaturu, tako da je njen plasman u finale takmičenja bio očekivan. Pohvalila bih njen veoma zreo i odgovoran odnos prema takmičenju i verujem da će u finalu osvojiti jedno od prva tri mesta”, istakla je Jelena, koja je veoma ponosna na rezultate svoje učenice.

plasman u naredni krug takmicenja

Savremeni gimnazijalci konstanto postižu zapažene uspehe na takmičenjima iz različitih predmeta, škola im omogućava sve uslove da se adekvatno pripreme, izaberu sferu koja ih najviše interesuje, uz mentorstvo i podršku svojih predmetnih profesora.

Čestitamo Ivi na izuzetnom dosadašnjem uspehu i želimo joj mnogo sreće u finalu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.