APRILILILI: Kako je izgledao Dan šale na času latinskog u Savremenoj

U svetu je 1. april sinonim za šalu. Ovaj praznik nije zaobišao ni savremene gimnazijalce, i to na času latinskog jezika, koji je nastavnica Natalija Stanković realizovala u odeljenjima II-5 i II-6 Kombinovanog programa, na kom učenici nastavu slušaju kako na srpskom, tako i na engleskom jeziku.

Praznik šale i smeha proslavili i savremeni učenici

Iako se ne može pouzdano reći kada je počelo proslavljanje ovog praznika smeha, nadmudrivanja i pošalica, 1. april je prihvaćen kao dan šale u mnogim zemljama i ima slično značenje. Postoje mišljenja da koreni ovog praznika dosežu do starog Rima, poznatog i po tome što su tamošnji žitelji umeli da se dobro zabavljaju smišljajući različite šale.

Prvi april u Savremenoj

Pretražujući internet, učenici Savremene su na času latinskog imali zadatak da pronađu dvoznačnost poruka šaljivog karaktera i prisete se izreka i pojmova koje su učili. Od Asteriksa, preko rimskih imperatora, do današnjice u kojoj je latinski svuda prisutan, nastao je video- materijal, koji ovom prilikom delimo sa vama.

Pogledajte kako je izgledao ovaj čas:

 

Imajući u vidu da smeh nikome ne škodi a, kako kažu, produžava život, Savremena gimnazija svima želi srećan Međunarodni dan šale!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.