Savremeni gimnazijalci na interaktivnoj izložbi „Život jednog mozga”

Učenici Savremene gimnazije su sa svojom profesorkom biologije Anom Vasilić u četvrtak, 14. marta, u Galeriji nauke i tehnike SANU, imali priliku da pogledaju interesantnu edukativnu izložbu „Život jednog mozga” i da na interaktivan način steknu nova znanja iz ove oblasti.

Izložba o razvoju i promeni ljudskog nervnog sistema

„Kako živi jedan mozak” je izložba koju je organizovala Studentska sekcija Društva za neuronauke Srbije u okviru međunarodne manifestacije „Nedelja svesti o mozgu 2019”.

Savremeni gimnazijalci su na interaktivan način saznali više o tome kako se razvija i menja ljudski nervni sistem, kako razvijamo emocije, šta sve utiče na nervni sistem i prate li nas osećaji naših predaka.

Zanimljivosti o hromozomima i eksperimenti sa elektrodama

Studenti biologije, medicine, farmacije i psihologije potrudili su se i pripremili raznovrstan program na temu razvoja nervnog sistema, a sjajni volonteri su kroz svaki deo postavke bili spremni da odgovore na radoznalost savremenih učenika o životu mozga.

Kako živi jedan mozak

Gimnazijalci su pod mikroskopom posmatrali preparate, imali su priliku da vide kako izgleda mozak osobe sa Alchajmerovom bolesti, isprobali su eksperiment sa elektrodama, a čuli su i zanimljivosti o hromozomima, starenju organizma, preseku kičmene moždine...

Prema rečima savremenih gimnazijalaca i njihove profesorke, bilo je vrlo interesantno i poučno.

Savremena podstiče učenike da učestvuju u edukativnim vannastavnim aktivnostima
Savremena gimnazija aktivno organizuje vannastavne aktivnosti za učenike i podstiče ih da u njima učestvuju uz podršku svojih predmetnih profesora i da posećuju brojne edukativne manifestacije. Na ovaj način savremenim gimnazijalcima se omogućava da stečena teorijska znanja upotpune praktičnim primerima, što kao rezultat daje efektivnije učenje i napredovanje učenika.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.