Savremenići postižu odlične rezultate na raznim takmičenjima

Savremeni gimnazijalci u prethodnom periodu bili su izuzetno aktivni i uspešni na takmičenjima kako iz školskih predmeta, tako i kroz učešće na vannastavnim konkursima i aktivnostima. U nastavku pročitajte više o njihovim uspesima.

Larisa Vasović na republičkom takmičenju iz hemije

Savremena gimnazijalka Larisa Vasović osvojila je sedmo mesto na okružnom takmičenju iz hemije za učenike prve godine srednjih škola u Beogradu i na taj način obezbedila plasman na republičko takmičenje, koje će biti održano u maju na Tehnološkom fakultetu u Beogradu.

Uspesi učenika Savremene

Takmičenje je bilo organizovano na Hemijskom fakultetu u Beogradu, a test se sastojao od laboratorijskog i pismenog dela.

Svojim radom, trudom i zalaganjem Larisa je ostvarila plasman na republičko takmičenje, što je izuzetan uspeh. Veoma sam ponosan na njen rezultat, jer joj je visoko sedmo mesto na okužnom takmičenju omogućilo da i na republičkom takmičenju ostvari što bolje rezultate, ističe Marko Prijović, Larisin profesor hemije.

Savremene gimnazijalke osvojile treće mesto na takmičenju „Frendship” u organizaciji Udruženja ELTA

Sara Milošević, Isidora Ubiparip i Ana Milanović, učenice drugog razreda Savremene, učestvovale su na takmičenju „Friendship”, koje je organizovalo Udruženje profesora engleskog jezika ELTA, i pritom ostvarile izuzetan uspeh – treće mesto u ukupnom plasmanu.

Ovaj izvanredan uspeh koji su učenice postigle doneo im je i nagradu – knjige na engleskom jeziku, a njihova profesorka engleskog jezika Milica Aleksić, koja im je bila pomoć i podrška, dobila je udžbenik za govorni engleski.

Savremene učenice uspesi

U prvom krugu takmičenja komisija je donosila odluku o daljem plasmanu, a nakon toga usledilo je onlajn-glasanje i proglašenje najboljih. Pre prvog kruga timovi su se opredelili za kategoriju u kojoj će se takmičiti, što je podrazumevalo izbor jedne od tri kategorije: pesma na engleskom jeziku, likovni rad ili video.

Savremene učenice takmičile su se u trećoj kategoriji i kroz svoj video pokazale su kreativnost, timski rad i zalaganje, što je prepoznato i od strane komisije ELTA, koja je njihov rad poslala direktno u finale. Naredni krug takmičenja podrazumevao je onlajn-glasanje, nakon čega su objavljeni i konačni rezultati, to jest plasman na visoko treće mesto.

Učešće i na Beogradskom polumaratonu

Savremena je imala svoje predstavnike i na Beogradskom polumaratonu, koji je održan u aprilu, a na kojem su Aleksa Stanilović, učenik drugog razreda Savremene gimnazije, i Aleksa Belinčević, učenik trećeg razreda International School Savremene, istrčali 21 kilometar i 192 metra.

Savremeni učenici prošli su kroz cilj za 2:27 minuta, što im je omogućilo dobar plasman. Oni su tim učinkom zauzeli 32. mesto, na šta su ponosni njihovi profesori fizičkog vaspitanja, ali i njihovi drugari.

Minja Ćirić se plasirao na republičko takmičenje iz geografije

Učenik prvog razreda Minja Ćirić plasirao se nakon regionalnog takmičenja i u naredni, završni krug – republičko takmičenje iz geografije.

Pored Minje, koji je obezbedio plasman u naredni krug, savremeni prvaci Isidora Jarić i Sofija Radić takođe su učestvovali na ovom takmičenju, kao i drugaci Milica Ristić i Arsa Petkovski.

Iako je Minja jedini obezbedio plasman na republičko takmičenje, njihov profesor geografije ponosan je na sve učenike koji su prvi put učestvovali na ovom takmičenju.

Prvo mesto za Unu Rančić na literarnom konkursu „Moć znanja”

Savremena učenica prvog razreda Una Rančić osvojila je prvo mesto na literarnom konkursu u Novom Pazaru, na temu „Moć znanja”. Ovaj konkurs je raspisao Departman za filološke nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, a pravo učešća imali su svi zainteresovani srednjoškolci iz Srbije, regiona, ali i dijaspore.

Uspesi Savremene učenice

Izuzetno sam ponosna na Unin uspeh i u narednom periodu pružiću joj svu neophodnu podršku u daljem pisanom stvaralaštvu. Zajedno smo prisustvovale i svečanom prijemu, koji je organizovan povodom otvaranja Festivala knjige i uručenja nagrada za najbolje u Novom Pazaru. Uni je ovom prilikom uručeno zasluženo priznanje i vredna novčana nagrada, a imala je priliku i da pred prisutnima pročita svoj nagrađeni rad. Profesori sa Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, kao i organizatori ceremonije, srdačno su nas dočekali i pohvalili Unin talenat i rad, ističe profesorka književnosti Sanja Drobnjaković.

Ponosni na uspehe učenika

Savremena gimnazija uvek rado ističe uspehe svih svojih učenika na takmičenjima kako iz nastavnih predmeta, tako i u vannastavnim aktivnostima.

U skladu sa sopstvenim interesovanjima i afinitetima, a uz podršku i mentorstvo svojih profesora, savremeni gimnazijalci konstantno razvijaju i neguju takmičarski duh i, kroz savladavanje novih izazova, postaju uspešniji i bogatiji za nova znanja i iskustva.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.