Savremeni gimnazijalci posetili Stadion „Rajko Mitić” i Muzej „FK Crvena zvezda”

Učenici Savremene gimnazije zajedno sa svojim profesorima posetili su u aprilu stadion i muzej Crvene zvezde, koji svedoči o bogatoj istoriji i do sada postignutim rezultatima jednog od najpoznatijih i najuspešnijih fudbalskih klubova u regionu.

Ovo je bila samo jedna u nizu poseta savremenih gimnazijalaca, koji su česti gosti na sportskim stadionima, jer, osim što saznaju nešto novo o fudbalskoj istoriji, oni na ovaj način dodatno razvijaju svoja interesovanja za sport.

O uspesima Crvene zvezde svedoči veliki broj trofeja

FK Crvena zvezda najtrofejniji je fudbalski klub u Srbiji, sa osvojenim brojnim titulama, uključujući kako domaće šampionate, tako i nacionalne kupove, jedan Kup šampiona i jedan Interkontinentalni kup.

Pogledajte kako su se proveli savremeni gimnazijalci na Zvezdinom stadionu

Najveći uspeh Zvezda je postigla 1991. godine, kada je osvojila Kup evropskih šampiona u Bariju i Interkontinentalni kup u Tokiju. Rezultati koje je Zvezda te godine postigla predstavljali su najveće dostignuće bilo kog srpskog, a tada i jugoslovenskog fudbalskog kluba.

Novi doživljaj iz drugačije perspektive

Zbog bogate istorije Crvene zvezde, učenici Savremene kažu kako je ova poseta za njih bila prilika da iz prve ruke saznaju više o ovom klubu i jedno veliko iskustvo, koje je škola za njih organizovala u sklopu četvorogodišnje saradnje koju ima sa jednim od najjačih sportskih klubova u zemlji – AK Crvena zvezda.

Marakana

„Bilo je lepo što smo obišli stadion i tunel kroz koji prolaze igrači, a neke smo i videli kako treniraju”, kaže savremeni gimnazijalac Jovan, dok se na njega nadovezuje i savremena Milica, koja je istakla da joj je najinteresantnija bila VIP loža, iz koje se pruža fantastičan pogled.

Savremena se trudi da svojim učenicima obezbedi učenje „out of the box”, pa je ova poseta bila idealna prilika da gimnazijalci obogate svoje poznavanje sporta, ali i da saznaju kako funkcioniše jedan tako veliki klub.

Pogledajte više fotografija ovde »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.