Ovog puta na Glumijadi: Savremeni gimnazijalci opet zablistali u svom mjuziklu „SGrease”

Savremeni gimnazijalci po treći put su uspešno izveli svoj mjuzikl „SGrease” – ovoga puta na Sceni „Donka Špiček” Dečjeg kulturnog centra.

Predstavu su izveli u okviru ovogodišnjeg festivala Glumijada, a priliku da se predstave širokom auditorijumu i ovoga puta odlično su iskoristili.

Glumijada – mesto susreta ljubitelja pozorišta i mogućnost predstavljanja talenata

Glumijada je međunarodni festival dečje dramske igre revijalnog karaktera gde se javnosti predstavljaju radionice glume za decu od 5 do 19 godina iz Srbije i regiona. Ovaj festival, koji se održao već četvrti put, postao je sinonim za okupljanje ljubitelja pozorišta, dece iz školica glume, ali i idealna prilika za predstavljanje talenata, što su iskoristili i učenici Savremene.

„SGrease”

Nezaboravno iskustvo čuvenog Briljantina” iz ugla savremenih gimnazijalaca

Savremene učenike i ostale posetioce ova predstava je ponovo zabavila, očarala i vratila nekoliko decenija unazad, u svet čuvenog „Briljantina”. U svojoj predstavi učenici Savremene ponovo su na svoj način oživeli duh pedesetih godina prošlog veka i predstavili junake čuvenog filma „Briljantin” u novom svetlu. Tema koja ne gubi na aktuelnosti, uz kombinaciju satire i nostalgije za tadašnjom popularnom kulturom, motivisala je Savremene učenike na izvođenje baš ovog mjuzikla.

Sjajna atmosfera i odlični glumački, pevački i plesni nastupi učenika još jednom su verno dočarali duh i junake ove čuvene srednjoškolske priče, a svoj nastup na Glumijadi učenici Savremene najavili su i gostujući na televiziji.

Pogledajte kako su savremeni gimnazijalci pozvali publiku na „SGrease”

I prethodna dva izvođenja izazvala veliko oduševljenje publike

Mjuzikl „SGgrease” premijerno je izveden u junu prošle godine na Sceni „Stamenković” Centra za kulturu „Vlada Divljan”, kada je izazvao veliko oduševljenje publike, a posebno savremenih učenika, koji su došli da podrže svoje drugare, pored njihovih roditelja i profesora. Nakon toga priređeno je još jedno izvođenje u decembru u Kulturnom centru „Čukarica” kao novogodišnje iznenađenje namenjeno prvenstveno učenicima Savremene.

Savremeni gimnazijalci definitivno imaju dara za glumu i rado ga dele sa ostalima.

I u budućnosti će „SGrease” živeti na različitim scenama i festivalima

Ponude za nova izvođenja mjuzikla koji su osmislili učenici Savremene stalno pristižu, a izvesno je da će ovaj mjuzikl nastaviti da živi i na različitim scenama i festivalima, oduševljavajući publiku iznova i iznova.

Stavljajući akcenat na razvoj talenata svojih učenika, Savremena će i u budućnosti, osim održavanja redovnih školskih aktivnosti, razvijati postojeće i otvarati nove sekcije koje će učenicima omogućiti da dodatno napreduju i u svojim hobijima.

Ako ste propustili ovu priliku da pogledate „SGrease”, možete ga pogledati ovde:

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.