Savremena domaćin projekta „Ti i Aj Ti”: Zanimljive edukativne IT radionice za osnovce

Savremena gimnazija bila je u subotu, 19. aprila, domaćin interesantnim i korisnim IT radionicama za osnovce, u okviru projekta „Ti i Aj Ti”, koje je uz podršku kompanije LINK group organizovalo Udruženje SPONE, a sufinansirao Sekretarijat za sport i omladinu.

Edukativne radionice za 21. vek – o bezbednosti na internetu i kreiranju i editovanju veb-sadržaja

Učenici iz beogradskih osnovnih škola imali su mogućnost da znanja koja su čuli od eminentnih predavača u tri interaktivne radionice o izradi veb-sajtova, digitalnom nasilju i bezbednosti na internetu, kao i o obradi audio i video sadržaja za društvene mreže, odmah i primene.

IT

Na prvom predavanju učenici su saznali koje sve vrste vršnjačkog elektronskog nasilja postoje, naučili su više o preventivnim merama zaštite, ali i diskutovali o svojim dosadašnjim iskustvima.

Kreativnost i maštovitost mogu se povezati i sa tehničkim znanjima

Na radionici o obradi video i audio sadržaja za društvene mreže, kreativnost i maštovitost posetilaca posebno su došle do izražaja.

Osim teorijskih znanja koja će im pomoći da postignu željene efekte prilikom uređivanja sadržaja za internet, na kraju radionice dobili su i praktičan zadatak. Učenici su zadatu fotografiju, prema instrukcijama predavača, na iPadima menjali tako da dobije izgled kao da je izrađena uljanim bojama.

Predavanje o izradi veb-sajtova posebno je zainteresovalo učenike osmih razreda, koji u skladu sa svojim dosadašnjim iskustvima i interesovanjima planiraju da svoje dalje obrazovanje nastave u srednjoj školi koja aktivno primenjuje informacione tehnologije u procesu nastave.

Osnovci su se upoznali sa osnovnim fukcijama WordPressa, CMS alata, kao i sa primenom najsavremenijih metoda za brže i kvalitetnije kreiranje veb-sadržaja.

Savremena gimnazija još jednom se pokazala kao odličan domaćin

Svojim prijatnim ambijentom i funkcionalno opremljenim prostorom Savremena gimnazija još jednom se pokazala kao odličan domaćin za realizaciju projekta o primeni informacionih tehnologija.

Svi posetioci su uživali u druženju i zajedničkom radu, kvizu na iPadima, a budući srednjoškolci nisu skrivali svoje oduševljenje Savremenom gimnazijom, koju su videli kao svoj mogući izbor za nastavak školovanja.

Više fotografija »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.