Niz prvih mesta i drugo mesto na Državnom prvenstvu u mačevanju za Vida Petrovića

Učenik drugog razreda Savremene gimnazije Vid Petrović zabeležio je proteklih meseci izuzetne uspehe u mačevanju, sportu kojim se predano bavi već 11 godina.

Na svim takmičenjima na kojima je učestvovao Vid je osvojio prva mesta, a uskoro ga čekaju i novi izazovi.

Uspesi koji se nižu

Vid je najpre u martu učestvovao na Uskršnjem turniru, održanom u Hali „Medison”, u Zrenjaninu, koji organizuje Mačevalački klub „Omladinac”, i to u kategoriji kadeta, a zatim i na Kupu Železničara na Beogradskom sajmu u aprilu, takođe u kategoriji kadeta, ovaj put u organizaciji Mačevalačkog kluba „Železničar”.

Uspesi u mačevanju

U maju je u istoj kategoriji osvojio prvo mesto na turniru „Trofej Novog Sada”, održanom na Beogradskom sajmu, u organizaciji Mačevalačkog kluba „Vojvodina”, da bi 18. maja dostigao čak drugo mesto na Državnom prvenstvu Mačevalačkog saveza Srbije, u kategoriji juniora do 20 godina.

Treninzima i talentom do odličnih rezultata

Vid se mačevanjem bavi veoma ozbiljno. U Mačevalačkom klubu „Silni” svakodnevno trenira i po dva i po sata, a njegov trud se posebno vidi na rang-listi Srbije za kadete, na kojoj zauzima prvo mesto, jer ima najviše osvojenih poena na dosadašnjim takmičenjima. Verujemo da će do kraja ove sezone zadržati prvo mesto.

Vid će se u junu oprobati na Državnom prvenstvu za kadete do 17. godina. Želimo mu mnogo sreće!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.