Zanimljivi susreti u Savremenoj: U gostima poznati glumac Nebojša Dugalić

Savremeni gimnazijalci u četvrtak, 9. maja, imali su priliku da se druže i razgovaraju sa poznatim glumcem i profesorom sa Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu Nebojšom Dugalićem.

Bogata glumačka karijera

Savremenim gimnazijalcima druženje sa Nebojšom Dugalićem bilo je veoma interesantno, jer ga mnogi učenici upravo sada gledaju na malim ekranima u nekoliko aktuelnih serija – „Žigosani u reketu”, „Državni službenik”, „Senke nad Balkanom” i „Pet”.

Predavanje poznatog glumca

Dugalić je jedan od najpriznatijih glumaca na našem prostoru. Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vlade Jevtovića, a nekoliko godina kasnije i sam je postao profesor glume.

Spisak pozorišnih predstava u kojima je glumio poprilično je dugačak, kao i spisak nagrada koje je osvojio kao glumac. Igrao je na scenama Narodnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Kruševačkog pozorišta, Bitef teatra i dr., a gledamo ga i u brojnim filmskim i serijskim ostvarenjima.

Razgovoru nikad kraja

U toku ovog druženja savremeni učenici su sa Nebojšom razmenili svoje stavove o glumi, filmu, javnom nastupu, postavili su mu pitanja u vezi sa bogatim poslovnim i životnim iskustvom. Neki gimnazijalci su mu zatražili i profesionalni savet o svom budućem glumačkom zanimanju, a interesovala ih je i uzlazna putanja kojom je poznati glumac išao u svojoj karijeri.

Kako su ovi zanimljivi susreti u Savremenoj već zaživeli, a reakcije učenika nisu izostale, škola će nastaviti da ih organizuje i u budućnosti.

Poslušajte šta je Nebojša Dugalić imao da kaže savremenim gimnazijalcima
 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.